Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική

“Το 6ο … θεατροβατεί” – μια θεατρική προσπάθεια του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελ-Κορδελιού

“Το 6ο … θεατροβατεί” την Τρίτη 16/5 στις 10.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (για τα παιδιά του σχολείου) αλλά και μια εβδομάδα αργότερα στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες “Ακτίς Ονείρου 2017” στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσ/νίκης (Τρίτη 23/5, απόγευμα).

Η θεατρική ομάδα του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελ-Κορδελιού αποτελείται φέτος από 22 παιδιά της Ε και ΣΤ τάξης. Εμψυχώτρια της ομάδας εδώ και τέσσερα χρόνια η κυρία Αναστασία Θυμιοπούλου.

Τα έργα που ανεβάζει φέτος η θεατρική ομάδα είναι:

1. «Ο Θησαυρός» του Αλέξανδρου Ακριτίδη, το οποίο τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Διηγήματος από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος το 2011. Στο “Θησαυρό” την επιμέλεια της ηχητικής απαγγελίας έχει ο Κώστας Σαμαρτζίδης κι απαγγέλλει ο ποιητής Γιάννης Αρκέτος. Είναι η δεύτερη φορά που ένα έργο (διήγημα του πρόεδρου της Δημ. Κοινότητας Μελίκης και συγγραφέα, Αλέξανδρου Ακριτίδη, μετατρέπεται σε θεατρικό έργο, και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Θυμιοπούλου.

2. «Η Λυσιστράτη σήμερα» των Νατάσα Αβούρη, Ζωή Λεβαντή, Ελένη Νικολακάρου.

Και τα δυο σε διασκευή Αναστασίας Θυμιοπούλου.

Λίγα λόγια για τα έργα:

Στο «Ο Θησαυρός» του Αλέξανδρου Ακριτίδη, γινόμαστε κοινωνοί ενός θησαυρού… Μαζί με τον ήρωα Paul, ταξιδεύουμε στην Αμοργό για να τον ανακαλύψουμε και γνωρίζουμε εκεί την ελληνική φιλοξενία και την κυκλαδίτικη αύρα. Για τον Paul o θησαυρός δεν είναι παρά ένα “ταξίδι” προς την αυτογνωσία και την αναζήτηση των πατρογονικών του ριζών.

Στο «Η Λυσιστράτη σήμερα» των Νατάσα Αβούρη, Ζωή Λεβαντή, Ελένη Νικολακάρου. Βασισμένη στη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια. Ίδιο παραμένει και το νόημα του έργου: ένα βροντερό «όχι» στον πόλεμο και στην αυθαιρεσία κάθε είδους εξουσίας και ένα εξίσου ισχυρό «ναι» στην ενότητα του λαού μπροστά στα κοινά προβλήματα.