Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ημαθίας

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ» στην Βέροια η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, πέραν του ετήσιου απολογιστικού χαρακτήρα του Σωματείου των αστυνομικών της Ημαθίας, αναλύθηκαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από όλους τους ομιλητές στις διατάξεις του νεοκαταρτισθέντος ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας που περιλαμβάνονται στον προσφάτως ψηφισθέντα από την Ελληνική Βουλή Ν.4472/2017 και στις δυσμενείς συνέπειες που αυτές επιφέρουν στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

 


Αναλυτικότερα, εν αρχή καταδικάστηκε απερίφραστα η πρόδηλη αντισυνταγματικότητα των διατάξεών του, όπως αυτή κρίθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής προ της ψήφισής τους και σαφώς προσκρούουν στις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του αστυνομικού επαγγέλματός, επιτάσσουν τόσο την επαναφορά των μισθών των αστυνομικών υπαλλήλων όχι κάτω από τα επίπεδα του Ιουλίου 2012, αλλά και σε εξ ολοκλήρου αναδρομική επιστροφή των περικοπών, όπως αυτές επιβλήθηκαν με το 1ο μνημόνιο.

Από τον Πρόεδρο της Ένωσης καυτηριάστηκε το γεγονός ότι ο αιφνιδιαστικός και άνευ προηγουμένου διαλόγου, πρόχειρος τρόπος που το Πολυνομοσχέδιο εισήχθη προς ψήφιση στη Βουλή, δημιουργεί την εντύπωση μιας Κυβέρνησης Ακυβέρνητης. Επισημάνθηκαν οι ανισότητες που προκαλεί στο αστυνομικό προσωπικό η εφαρμογή της μισθολογικής κατηγοριοποίησης, η οποία φαίνεται να έγινε όχι με τα οφειλόμενα κριτήρια, αλλά με τρόπο τέτοιο που και τις εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε δεν λαμβάνει υπόψη και ανοίγοντας αδικαιολόγητα την «ψαλίδα» μεταξύ υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων στελεχών, δημιουργεί συνθήκες διαίρεσης και αντιπαλότητας, που σε καμιά περίπτωση δεν επιδρούν θετικά στην εν γένει λειτουργία του Σώματος, όταν αυτό εκ των πραγμάτων καλείται πλέον να αποδώσει μέσα σε ένα κλίμα δυσαρέσκειας που προκαλούν οι αδικίες του Νέου Ειδικού Μισθολογίου.

Παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Χρ. Σιμούλης, ο Διοικητής της ΣΜΕΒΕ Διον. Κούγκας, εκπρόσωποι Ενώσεων από διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας SOYKOS ROBOTS SA κ.ΣΟΥΚΟΣ Κων/νος καθώς και το σύνολο των Διοικητών των αστυνομικών υπηρεσιών της Ημαθίας.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, η Ένωση των αστυνομικών της Ημαθίας αποφάσισε να τιμήσει τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διον. Κούγκα για την καθοριστική συμβολή του στην διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου σκοπευτηρίου κλειστού τύπου στις εγκαταστάσεις της ΣΜΕΒΕ, επιδίδοντας σε αυτόν τιμητική πλακέτα. Επίσης, η Ένωση απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας SOYKOS ROBOTS SA κ.ΣΟΥΚΟ Κων/νο για την δωρεά και ίδρυση κλειστού σκοπευτηρίου στη ΣΜΕΒΕ, ενώ τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, για την εξαίρετη εκτέλεση των καθηκόντων τους, με την σημαντική προσφορά τους στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών στην Ημαθία.

Ο Πρόεδρος και ο Ταμίας της ΕΑΥΝΗ, κατέθεσαν τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό του Σωματείου μας για το έτος 2016, οι οποίοι και υπερψηφίστηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη.