Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

Παρουσίαση βιβλίου στην Αλεξάνδρεια, στις 17 Μαΐου

Ο Σύλλογος «Εστία Ρουμλουκιωτών», η πολιτιστικού περιεχομένου ιστοσελίδα apostaktirio.gr και οι Εκδόσεις Γκοβόστη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελένης Στασινού «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας».
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας (Βετσοπούλου 25)

Προλογίζουν: Δημήτρης Νταμτσιόπουλος -Πρόεδρος Εστίας Ρουμλουκιωτών, Αλέξανδρος Ακριτίδης – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης – Συγγραφέας, Γούτση Δήμητρα – Φιλόλογος. Αποσπάσματα διαβάζει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Ιουλία Ζωντανού

Σχετικά με τη συγγραφέα του βιβλίου:
Η Ελένη Στασινού γεννήθηκε στην Πάτρα το 1948, από εργατική οικογένεια, γεγονός που θεωρεί απολύτως τιμητικό. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στo Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Έργα της είναι οι ποιητικές συλλογές “Οι οδύνες της μετάλλαξης” και “Πιο πέρα”, τα μυθιστορήματα “Η κουμπάρα η Μαργαρίτα”, “Απόδραση προς το φως”, “Ο Στέφανος του ελαιώνα”, “H Aγία πόρνη της καρδιάς του” (best seller 2001), “H αυτοκρατορία των δήθεν”, “Οντισιόν”, “Νύχτες υποταγής”, ενώ συμμετέχει στο συλλογικό “Το λιμάνι της ζωής μου”. Το 2011 “Η γυναίκα των Δελφών” επιλέγεται από το INSULA EUROPEA (με άλλες επτά συγγραφείς από την Ευρώπη,) ως αντιπροσωπευτικό έργο Ελληνίδας συγγραφέως, στις εκδηλώσεις Voci femminili inedite dall’Europa.
Δικά της έργα είναι επίσης “Ο Χορός των Κρυστάλλων”, ιστορικό μυθιστόρημα, και “Οι Πιρογιέρηδες του έρωτα”, παραμύθι για μεγάλους που εκδόθηκαν το 2015.