Κατηγορίες
εκδηλώσεις διάφορες

“Παιδειατροφή” και ανθοέκθεση την 1η Ιουνίου 2017 στην Αλεξάνδρεια

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πρόγραμμα Πρόληψης της Παιδικής Παχυσαρκίας “ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ” του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων διοργανώνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 7 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας εκδήλωση για παιδιά από 6-12 ετών με θέμα “Μαγειρέψτε! Είναι εύκολο, απλά αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας” – Απλός,Υγιεινός,Οικονομικός Τρόπος Διατροφής.

Η Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Γκυρίνη Ζωή, θα μιλήσει για την σημασία της ισορροπίας στην κατανάλωση τροφής και άσκησης και θα δώσει στα παιδιά και στους γονείς χρήσιμες συμβουλές που αφορούν τη σωστή διατροφή.

 


Κατόπιν με την βοήθεια τοπικών σεφ από καταστήματα της περιοχής μας, θα μαγειρέψουν τα παιδιά, απλές και υγιεινές συνταγές, τις οποίες στο τέλος της εκδήλωσης θα γευτούν μικροί και μεγάλοι.
Διαδραστικά ομάδες παιδιών θα συμμετέχουν σε διατροφικά παιχνίδια και στην εκτέλεση διαφόρων προτάσεων για επιδόρπια.

Στον ίδιο χώρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας και το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» πραγματοποιούν «Ανθοέκθεση»

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.