Κατηγορίες
Νάουσα

Νάουσα: ξεκίνησε η τοποθέτηση των συστημάτων των υπόγειων κάδων

Ξεκίνησε στο Δήμο Νάουσας η τοποθέτηση των συστημάτων των υπόγειων κάδων. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει την αισθητική του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης, προϋπολογισμού 181.000 ευρώ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

Η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων στα πρώτα πέντε σημεία έχει πιλοτικό χαρακτήρα αφού σε βάθος χρόνου προβλέπεται υπογειοποίηση των πράσινων και μπλε κάδων σε όλο το ιστορικό κέντρο της Νάουσας.
Οι υπόγειοι κάδοι είναι συνολικής χωρητικότητας 5.600 lt (2800 Lt οικιακών αποβλήτων και 2.800 Lt ανακυκλώσιμων υλικών) και θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα στα εξής σημεία:

 

Πλατεία Καρατάσου, Πλατεία Αγίου Μηνά, Πλατεία Διοικητηρίου, Βενιζέλου (στην αρχή), Βενιζέλου (στο τέλος).
Επίκειται επίσης τοποθέτηση έκτης συστάδα βυθιζόμενων κάδων στον χώρο μπροστά από την κεντρική πύλη του πάρκου, επί της Μ. Αλεξάνδρου.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος αφορούν σε:
Υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών
Αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας
Συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα
Σχεδόν μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης
Μηδαμινό ποσοστό πιθανότητας βλαβών
Μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και προσκρούσεις
Δεν απαιτούνται αναλώσιμα υλικά ή ανταλλακτικά

Όπως σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτοσογιάννης:
«Η υπογειοποίηση των κάδων που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών στα κεντρικότερα και με εντονότερη εμπορική δραστηριότητα σημεία της πόλης της Νάουσας, αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης»