Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Με εκπροσώπους των βουλευτών της Ημαθίας συναντήθηκαν μέλη του προεδρείου των αστυνομικών της Ημαθίας

Την Τρίτη 15 Μαΐου μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας (ο Πρόεδρος Μούρτης Απόστολος και ο Γενικός Γραμματέας Κωστούλης Κωνσταντίνος) επισκέφτηκαν τα γραφεία Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, προκειμένου να επιδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με τον προς ψήφιση νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή και αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο και άλλες διατάξεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, “κατά την συνάντηση μας με εκπροσώπους των βουλευτών αναλύθηκαν διεξοδικά το προβλήματα που ανακύπτουν στους μισθούς των αστυνομικών με την προσωπική διαφορά, ….

με την μείωση των επιδομάτων μας, την κατάργηση του 5ου πενθημέρου εργασίας μας καθώς επίσης και για τον διαχωρισμό με τις υπό κατηγορίες αστυνομικό προσωπικό με αποτέλεσμα αυτό να πλήττει βάναυσα τις μισθολογικές απολαβές όλων και ιδιαιτέρως τους νεοεισερχόμενους αστυφύλακες αλλά και τους πρώην ειδικούς φρουρούς και συνοριακούς φύλακες.

Το νέο ειδικό μισθολόγιο μας με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς επιφέρει μειώσεις στους μισθούς των αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων, αρχιφυλάκων, ανθυπαστυνόμων και αξιωματικών έως 400 ευρώ μηνιαίως, ενώ ταυτόχρονα μερίδα συναδέρφων μας δεν πρόκειται ποτέ να αποσβέσουν την προσωπική διαφορά τους με αποτέλεσμα να μην πάρουν ποτέ αύξηση μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Επιπροσθέτως έγινε ειδική μνεία στις αλλαγές που επέρχονται με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο στις συνδικαλιστές ελευθερίες των εργαζομένων για τις οποίες με αγώνες έχει κατακτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα ανά τον κόσμο.

Τέλος δηλώσαμε κάθετα αντίθετοι με όλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου καθώς αυτές εξ αρχής είναι αντισυνταγματικές αφού δεν εναρμονίζονται με το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες επιτάσσουν κατάρτιση ειδικού μισθολογίου ΟΧΙ κάτω από τα επίπεδα των μισθών μας από το έτος 2012.

Δηλώνουμε έτοιμοι να πολεμήσουμε τις κατάφωρες αδικίες σε βάρος μας με όπλα την Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού κράτους. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας και οι ιθύνοντες θα μας βρουν απέναντί τους.