Κατηγορίες
περιβάλλον

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: «Την Κυριακή καθαρίζουμε το παραποτάμιο δάσος του Αξιού»

Παραποτάμιο Δάσος ΑξιούΤην Κυριακή 9 Απριλίου το ραντεβού των εθελοντικών καθαρισμών δίνεται στο παραποτάμιο δάσος του ποταμού Αξιού, στη νέα γέφυρα Ανατολικού-Βραχιάς, στις 10 το πρωί.

Σκοπός μας είναι να καθαρίσουμε το παραποτάμιο τμήμα κοντά στη γέφυρα, όπου συγκεντρώνονται συνήθως πλαστικά που κατεβαίνουν με το ποτάμι από βορειότερα.

 

Τα καλά νέα είναι ότι από τον πρώτο καθαρισμό που κάναμε στην περιοχή –το 2011- η περιοχή έχει παραμείνει αρκετά καθαρή έως και φέτος! Θα κληθούμε ωστόσο να την απαλλάξουμε από κάποιες –λίγες- νέες εστίες ρύπανσης που έχουν δημιουργηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, θα απολαύσουμε μία όμορφη μέρα στη φύση και το παραποτάμιο δάσος, που τον καιρό αυτό βρίσκεται σε μία από τις καλύτερές του στιγμές!
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα και την Τοπική Κοινότητα Ανατολικού. Μέχρι σήμερα, έχουν δηλώσει συμμετοχή για τη δράση ο Όμιλος Rotaract Anatolia και το 20ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.

Για όσους εθελοντές επιθυμούν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ (συνάντηση στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – επιστροφή περίπου στη 1:30).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Για οδηγίες πρόσβασης μέσω των χαρτών της Google πατήστε εδώ.