Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Το 6ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας στο παζάρι του Ειδικού Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας

Με μικρούς/ες φίλους/ες συνεχίστηκαν οι επισκέψεις στο παζάρι Αγάπης και Αλληλεγγύης του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας.

Γέμισε η αυλή του σχολείου μας από τους/τις φίλους/ες του 6ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας που με πολύ χαρά ήρθαν στο παζάρι μας ,όχι για να ψωνίσουν φυσικά, αλλά για να μας πουν με το δικό τους τρόπο ότι η αναπηρία και η διαφορετικότητα στην παιδική τους ψυχούλα αλλά και στο μυαλό τους , εκεί που χτίζονται «Τείχη», δεν είναι στοιχείο που κατατάσσει τους ανθρώπους σε ομάδες ανάλογα με το σώμα ,το χρώμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία, κλπ .
Το δικό τους μυαλό και η δική τους καρδιά είναι γεμάτη αγάπη και αποδοχή της διαφορετικότητας και αυτό το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο στη συνέχεια της επίσκεψης .


Όλοι μας εκπαιδευτικοί ,μαθητές/τριες και των δυο σχολείων και γονείς περάσαμε όμορφες στιγμές με τους/τις μικρούς/ες φίλους/ες που μας επισκέφτηκαν , γνωριστήκαμε αμέσως, γίναμε μια μεγάλη ομάδα και τα παιδιά άρχισαν γρήγορα να παίζουν, να γελούν και σε λίγο όλοι μαζί σε ένα μεγάλο κύκλο άρχισαν να χορεύουν , να τραγουδούν και να νιώθουν όμορφα.
Όμως εκτός από την αυλή μας που γέμισε από τους/τις μικρούς/ες φίλους/ες γέμισαν και ο πάγκοι του παζαριού μας με πολύ όμορφες κατασκευές που ετοίμασαν με τις δασκάλες τους, αλλά και τη συμμετοχή των γονέων που αφιέρωσαν το χρόνο τους για αυτό το λόγο .
Ένα όμορφο πρωινό θα είναι στη μνήμη όλων μας αυτές τις γιορτινές μέρες .
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους/τις μικρούς/ες φίλους /φίλες ,τους γονείς τους για το παράδειγμα Αγάπης και Αλληλεγγύης που έδωσαν στα παιδιά τους και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου και στις Νηπιαγωγούς για την όμορφη δραστηριότητα αλλά και για τα ερεθίσματα που έδωσαν στους/στις μαθητές/τριες τους για τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι μικροί/ες φίλοι/ες ξεκινώντας με τέτοιες πράξεις στάσεις-παραδείγματα και ιδέες , όταν μεγαλώσουν θα «γκρεμίσουν πολλά κοινωνικά τείχη» και στερεότυπα της Κοινωνίας μας.