Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την εργατική πρωτομαγιά

Σε μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την εργατική πρωτομαγιά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η μέρα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ είναι ένα ορόσημο των αγώνων του εργατικού κινήματος. Είναι μια μέρα όπου οι εργάτες έδωσαν τη ζωή τους για να διεκδικήσουν το οχτάωρο, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Τόσο η εργατική πρωτομαγιά το 1936 στη Θεσσαλονίκη, όσο και το κίνημα των εργαζόμενων γυναικών στο Σικάγο, αποτελούν το αποκορύφωμα των εργατικών αγώνων.

 


Σήμερα ο νεοσυντηριτισμός, με τις πιο ακραίες δυνάμεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ και των εσωτερικών πολιτικών συμμάχων τους, κάνει την πιο σκληρή του επίθεση στη δημοκρατία, στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις συλλογικές συμβάσεις. Μέσα από την κρίση προσπαθεί να χτυπήσει το εισόδημα και να φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων που θα έχει ως βάση, το σπάσιμο του ωραρίου, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τις ενοικιάσεις των εργαζομένων.
Για τους εργαζόμενους η 1η Μαΐου, σημαίνει συνέχιση του αγώνα τους για τα κεκτημένα δικαιώματά τους, ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική των αριθμών-ανθρώπων και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που θέλουν να επιβάλλουν.
Πρέπει να γίνει η αφετηρία της μαζικοποίησης των συλλόγων, των σωματείων, των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, αναδεικνύοντας παράλληλα τον ουσιαστικό αγωνιστικό τους ρόλο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.
Η κυβέρνηση μέσα στις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δημιούργησαν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές δυνάμεις στην Ε.Ε και την Ελλάδα, προσπαθεί να αντισταθεί, δίνοντας μια διαρκή μάχη στις διαπραγματεύσεις και στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης , με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και με την κοινωνία όρθια.
Αυτόν το αγώνα, τον δίνει παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, συνεπικουρούμενοι από τις ντόπιες συντηρητικές δυνάμεις, οι οποίες εφευρίσκουν νέα ζητήματα και προβλήματα να θέσουν κάθε φορά, όπως τελευταία, το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, για να υπονομεύσουν κάθε συμφωνία.
Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδιά τους και να δώσουν το μήνυμα του αγώνα, της μαζικοποίησης των φορέων, συμμετέχοντας στην αυριανή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 1ης Μαΐου, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, αλλά και στις εργατικές συγκεντρώσεις των άλλων πόλεων.
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ