Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις

Ημερίδα για την κυκλοφοριακή αγωγή έγινε στην Αλεξάνδρεια

Ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια του σεβασμού στους κανόνες κυκλοφορίας» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 4 Απριλίου 2017 στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας.

 

Το σύνολο των ομιλητών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατέδειξαν το γεγονός ότι η κυκλοφοριακή εκπαίδευση στη χώρα μας είναι ελλιπής, ότι απαιτούνται μεγάλες προσπάθειες ώστε να φτάσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο και πως όλα είναι θέμα σωστής παιδείας και εκπαίδευσης από τη σχολική ακόμη ηλικία ώστε να σταματήσει η χώρα θα θρηνεί συνεχώς θύματα στην άσφαλτο.

 

Στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας μίλησαν και ανέπτυξαν διάφορες πτυχές του θέματος ο Ιωσήφ Παρούτογλου (αστυνόμος Β’ του τμήματος τροχαίας Βέροιας), η Ειρήνη Αναγνώστου – Κελεπούρη (σχολική ψυχολόγος) καθώς οι Λένα Δημητριάδου και Έφη Αντωνιάδου (υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων των διευθύνσεων β/βάθμιας και α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας αντίστοιχα).

Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά την έναρξη της ημερίδας ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης, η εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Ν. Καρατζιούλα, ο αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Χρήστος Σιμούλης, εκπρόσωπος της διευθύντριας β/βάθμιας εκπαίδευσης ενώ την έναρξη της ημερίδας έκανε με εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Ι. Χαλκίδης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Δ/νση Αστυνομίας Βεροίας, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και β΄φάση υλοποίησης, σε επίπεδο Σχολικών Μονάδων, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και από το Επιστημονικό Προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.