Κατηγορίες
στήλες

Ηλέκτρα: “Ανάσταση στις καρδιές μας”

Το Πάσχα έφτασε αγαπημένες μου, και διανύουμε την σημαντικότερη περίοδο που οδηγεί στη Σταύρωση και στην Ανάσταση του Κυρίου.

Προσωπικά τη λατρεύω αυτή τη γιορτή όπως και οι περισσότερες από σας πιστεύω. Παρά τις υποχρεώσεις και τις προετοιμασίες που έχουμε, καταφέρνουμε να τα συνδυάσουμε και να τα προλάβουμε όλα. Τι εννοώ; Και στην εκκλησία πηγαίνουμε, και τα ψώνια κάνουμε για το γιορτινό τραπέζι αλλά και για την οικογένεια και το σπίτι μας φροντίζουμε. Και φυσικά βρίσκουμε και χρόνο να βρεθούμε με τις φίλες μας και να περάσουμε καλά.


Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε το βαφτισιμιό η τη βαφτισιμιά μας και να βγούμε για ψώνια, κάνοντας παράλληλα μια βόλτα και περνώντας χρόνο μαζί. Γιατί είναι γνωστό πως τα παιδιά το περιμένουν με λαχτάρα το δώρο της νονάς (όποιο κι αν είναι αυτό) και ας έχουν τα πάντα από τους γονείς τους.

Εμείς οι γυναίκες πάλι βρίσκουμε την ευκαιρία (ευτυχώς για κάποιες από εμάς υπάρχει ακόμη το δώρο Πάσχα… – αχ βρε Αλέξη) να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας με κάποια ανοιξιάτικα ρούχα και παπούτσια αλλά και ανανεώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση.

Απαραίτητη κρίνεται μια επίσκεψη στο κομμωτήριο για ένα φρεσκάρισμα της κουπ μας. Η ανανέωση αυτή θεωρείται ολοκληρωμένη με ένα ανοιξιάτικο ημιμόνιμο μανικιούρ (το πεντικιούρ μπορεί να περιμένει αφού ο καιρός δεν μας επιτρέπει ακόμη να βάλουμε πέδιλο) για να έχουμε περιποιημένα χέρια όλη την εβδομάδα, παρά την ταλαιπωρία στην όποια υποβάλλουμε τα χέρια μας αυτές τις μέρες εμείς οι γυναίκες.

Κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση κάθε χρόνο αυτή την εποχή και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Ποιο είναι αυτό; Θα σας πω αμέσως. Είναι τα λάθη στο ντύσιμο πολλών γυναικών αυτήν την εποχή. Κάτι που παρατηρώ στο δρόμο αλλά και στην εκκλησία με αποκορύφωμα το βράδυ της Ανάστασης. Βλέπω λοιπόν κάποιες ντυμένες με βαριά πανωφόρια, ακόμη και με μπότες(!!!), κάτι που με κάνει να νομίζω ότι είμαι στη Λειτουργία των Χριστουγέννων και όχι στην Αναστάσιμη. Από την άλλη βλέπω και μερικές ντυμένες τόσο καλοκαιρινά λες και είναι Δεκαπενταύγουστος σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί. Προσέξτε το αυτό κορίτσια και αποφύγετε τις υπερβολές. Άνοιξη έχουμε άρα επιβάλλεται και το ανάλογο ανοιξιάτικο ντύσιμο, κάπου στη μέση δηλαδή.
Γνωρίζοντας η καθεμιά τι έχει στην ντουλάπα της μπορεί να ντυθεί σωστά και να μη γίνει αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού για την εμφάνιση της. Επίσης αποφύγετε τα αμπιγέ ρούχα και το έντονο μακιγιάζ το βράδυ της Ανάστασης. Αυτά μπορείτε να τα φορέσετε καθώς και μακιγιαριστείτε έντονα μετά, αν αποφασίσετε να διασκεδάσετε στα μπουζούκια, όχι στην Εκκλησία.

Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Προσέξτε τις διατροφικές ατασθαλίες τόσο κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, όσο και την Κυριακή του Πάσχα και την διακαινήσιμο εβδομάδα που ακολουθεί γιατί θα περάσουν οι γιορτές και θα τρέχετε στα γυμναστήρια, μια που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. “Μέτρον ἄριστον” έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας μην το ξεχνάτε.

Κάπου εδώ θα σας αφήσω αγαπημένες μου. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να είναι το καλύτερο της ζωής σας έως τώρα, να έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν και να περάσετε τέλεια.

«Η αγάπη είναι μια ενεργητική δύναμη μέσα στον άνθρωπο. Είναι μια δύναμη που γκρεμίζει τους τοίχους που χωρίζουν τον άνθρωπο από τον συνάνθρωπο και τον ενώνει με τους άλλους» (Erich Fromm, Γερμανός ψυχολόγος).
Δώστε αγάπη λοιπόν απλόχερα αυτό το Πάσχα.

Καλή Ανάσταση σε όλους.