Κατηγορίες
στήλες

Ηλέκτρα: έρχεται τριήμερο (και στο βάθος καλοκαίρι). Ας ετοιμαστούμε

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά αγαπημένες μου φίλες και φίλοι.

Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά το Πάσχα, να ξεκουραστήκατε και να γεμίσατε μπαταρίες. Ελπίζω επίσης να μη το παρακάνατε με το φαΐ γιατί έρχεται ο καιρός που θα βγούμε στις παραλίες.
Μην ξεχνάτε ότι έρχεται και το τριήμερο της πρωτομαγιάς, που πολλοί (λανθασμένα κατά τη γνώμη μου) το ‘χουν συνδυάσει με ένα ταξιδάκι ή με μια ημερήσια εκδρομή στην ύπαιθρο για μπάρμπεκιου.
Η Πρωτομαγιά (εργατική πρωτομαγιά όπως είναι κανονικά το όνομα της),όμως φίλες μου, δεν είναι αργία, είναι απεργία και πρέπει να γιορτάζεται με τον τρόπο που της αρμόζει. Είναι η γιορτή της εργατικής τάξης σε ανάμνηση της εξέγερσης των εργατών (Σικάγο, 1η Μαΐου 1886) που πάλεψαν για την καθιέρωση του οκταώρου. Αποτελεί νομίζω καθήκον μας να συμμετέχουμε με την παρέα μας (ειρηνικά πάντα) σε κάποια από τις πορείες που οργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις κάνοντας παράλληλα και μια βόλτα μετά τον πέραν της πορείας.


Έχετε βρεθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη τέτοια μέρα; Αν όχι, χάνετε και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εκατοντάδες κόσμου πλημμυρίζουν τους δρόμους, τα εστιατόρια και τα καφέ του κέντρου μόλις τελειώσει η πορεία. Την τιμητική της έχει βέβαια η Λεωφόρος Νίκης και ένα καφεδάκι ή τσίπουρο με θέα το Θερμαϊκό. Εξαιρετική επιλογή είναι και ένας καφές στα καραβάκια που ξεκινούν από τον Λευκό πύργο και κάνουν το γύρο του Θερμαϊκού. Τολμήστε το λοιπόν φέτος. Κάντε κάτι διαφορετικό σε τελική ανάλυση και αφήστε το ψήσιμο στην εξοχή με φίλους για κάποιο Σαββατοκύριακο. Ευκαιρίες θα σας δοθούν πολλές. Καθ’ οδόν είναι άλλωστε και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγαπημένες μου.

Πάμε στα δικά μας τώρα, στα μετά του Πάσχα κλάματα και στον καβγά με τη ζυγαριά. Δεν θέλω όμως ηττοπάθειες. Όλα διορθώνονται αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να μπούμε σε ένα πρόγραμμα.
Για αρχή ξεφορτωθείτε από το σπίτι κάθε είδος σοκολατοειδούς και γλυκού γενικότερα και εστιάστε στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθώς και πολύ νερού. Τα βράδια για αρκετό καιρό προτιμήστε μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε φράουλες που είναι και η εποχή τους. Τελευταίο και σημαντικό είναι να ασκηθείτε γιατί αλλιώς δεν ξυπνά ο μεταβολισμός και δε χάνουμε κιλά. Ώρα να ξεσκουριάσουμε.
Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι το γυμναστήριο για όσες έχουν τη δυνατότητα. Αλλιώς μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμα σας μισή ώρα περπάτημα σε έντονο ρυθμό σε καθημερινή βάση. Το ευνοεί άλλωστε ο καιρός από δω και πέρα.

Επειδή όμως τα κιλά δε χάνονται από τη μια μέρα στην άλλη ως τότε προτιμήστε ρούχα που κρύβουν τα περιττά. Είμαι σίγουρη ότι όλες έχετε στην ντουλάπα σας τα ρούχα «έκτακτης ανάγκης». Μια εξαιρετική ευκαιρία να ασκηθούμε και με άλλους ανθρώπους είναι ο μαραθώνιος που θα διεξαχθεί στο Μακροχώρι την Κυριακή 30/04/17 εις μνήμην του αδικοχαμένων μαθητών στην κοιλάδα των Τεμπών τον «μαύρο» εκείνο Απρίλιο του 2003. Δεν είναι ανάγκη να είστε αθλητικοί τύποι για να λάβετε μέρος. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ως περιπατητές. Αρπάξτε την ευκαιρία λοιπόν και λάβετε μέρος. Είναι εντελώς δωρεάν και είναι για καλό σκοπό μην το ξεχνάτε αγαπημένες μου.

Ήρθε όμως η ώρα να κλείσουμε αυτήν μας την επικοινωνία για μια ακόμη φορά, με την υπόσχεση να είμαι σύντομα κοντά σας.
Ως τότε να είστε όλοι καλά και να χαμογελάτε γιατί σας πάει να το ξέρετε. Μέρα χωρίς χαμόγελο είναι χαμένη μέρα κορίτσια και αγόρια μου.
Φιλούθκια (όπως λέει μια φίλη από την Κύπρο).