Κατηγορίες
πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη

Με αφορμή δηλώσεις που έκανε στη Βέροια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ημαθία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο και δυστυχώς η έξοδος από την κρίση δε φαίνεται ακόμα. Δε θα έπρεπε να ήταν έτσι, θέλω να σας θυμίσω. Το 2014 η ελληνική οικονομία ήταν η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη στο τρίτο τρίμηνο του 2014 στην ευρωζώνη. Το 2016 είμαστε η μόνη οικονομία στην ευρωζώνη η οποία βρίσκεται σε ύφεση».

Αυτά είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βέροια. Φυσικά υπενθύμισε την περίοδο Παπανδρέου, θέλοντας να ρίξει την ευθύνη για την κατάσταση και την κρίση μόνο στο ΠΑΣΟΚ, λες και η ΝΔ δεν κυβέρνησε από το 2012 έως το 2014.

Τη θυμήθηκε ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ λέγοντας ψευδώς ότι είχε αλματώδη ανάπτυξη η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2014.
Να φρεσκάρουμε κάποια πράγματα στον ίδιο και στα τοπικά στελέχη της ΝΔ, γιατί ξεχνούν θέλοντας να κρύψουν την ωμή αλήθεια και τα πεπραγμένα τους.

Να μερικά ερωτήματα.
Γιατί δεν έκλεισε την 5η αξιολόγηση και την άφησε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Δεν την έκλεισε γιατί είχε πιάσει τους στόχους ή γιατί δεν είχε πιάσει κανένα στόχο; Να ξεχάσουμε την περίοδο του success story με την πανελλαδική κάλυψη του internet. Ούτε αυτό δεν έκανε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμάται όταν μιλάει, την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα της οικονομίας, την περίοδο 2012-2014 και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα του 2014. Καταπέλτης ήταν για την “αλματώδη ανάπτυξη”.

Ας δούμε τα νούμερα από το 2012 έως το 2014
Ανάπτυξη -8%
Απασχολούμενοι -156.970
Χρέος +26%
Άνεργοι +83.755
Μη εξυπηρετούμενα δάνεια +30 δις

Τελειώνουμε μ’ αυτό. Πρωτογενή πλεονάσματα 7 φορές επάνω από το στόχο το 2016 δηλ. με απλά λόγια 3,9%. Σας λέει κάτι αυτό;
Κουράγιο κ. Μητσοτάκη θα αντέξετε για πολλά χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Δεν γνωρίζουμε αν σας αντέξουν τα μέλη σας, έως το τέλος.

Γραφείο τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Μία απάντηση στο “ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη”

Παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο Σύριζα με τον κ. Τσίπρα στο τιμόνι δεν κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Όλη μέρα τα διαλεχτά παιδιά του προπαγανδιστικού μηχανισμού που έχει στηθεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και το Νίκο Παππά κάθονται και μελετούν τα κείμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανοίγουν τους φακέλλους που έχουν συσσωρεύσει στην Κουμουνδούρου και απαντούνε στον κ. Μητσοτάκη κυρίως αλλά και στη Φώφη και στον Κουτσούμπα κ.λ.π και ΑΣΚΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Το παραπάνω κείμενο είναι μια τρανταχτή επιβεβαίωση του ισχυρισμού αυτού.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.