Κατηγορίες
παιδεία

Για την Κύπρο αναχώρησε την Τετάρτη 26/4 η πολιτιστική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου στις 6:30 το πρωί αναχώρησε η πολιτιστική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας για την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο βασικός σκοπός του ταξιδιού είναι να παρουσιάσει το αποτέλεσμα των εργασιών της σε Γυμνάσιο της Κύπρου στη Δερύνεια.

Το 1ο τμήμα της πολιτιστικής ομάδας είχε ως θέμα «Ταξιδεύοντας με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας». Μετά την παρουσίαση της ιστορικής αναδρομής του τόπου μας του Ρουμλουκιού, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, οι μαθητές της ομάδας θα χορέψουν παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί ως πρεσβευτής της πατρίδας μας με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων με το εκεί Σχολείο και με την ελπίδα της ανταπόδοσης της φιλοξενίας τους.


Το 2ο τμήμα της πολιτιστικής ομάδας είχε ως θέμα «Τα τείχη που μας χωρίζουν», ένα ζήτημα που απασχόλησε την κοινή γνώμη την περασμένη χρονιά.

Παίρνοντας αφορμή από τους διάφορους φράχτες που υψώθηκαν στα σύνορα χωρών της Ευρώπης για να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών σ’ αυτές, αναζητήθηκαν παλιότερες μορφές τειχών από το τείχος του Βερολίνου και την πράσινη γραμμή της Κύπρου μέχρι το τείχος που θα χωρίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ, όπως απείλησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

Πριν την αναχώρηση παρουσία καθηγητών, γονέων και μαθητών έγινε και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της οποίας οι τυχεροί λαχνοί θα ανακοινωθούν μετά την επιστροφή της ομάδας από την Κύπρο.