Κατηγορίες
ανακοινώσεις ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας για το θέμα της οσμής του νερού

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αλεξάνδρειας, με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων για δυσοσμία στο νερό, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Σχετικά με τις ερωτήσεις κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας στα Τοπικά Sites όσον αφορά την έντονη μυρωδιά που διαπίστωσαν στο νερό της ύδρευσης σας ενημερώνουμε τα εξής:

1. Οι πηγές υδροδότησης της πόλης Αλεξάνδρειας παραμένουν οι ίδιες δηλαδή:
α) Οι πηγές Τριποτάμου και β) Τοπικές Γεωτρήσεις που συμπληρώνουν νερό σε περίοδο που δεν επαρκεί το νερό από τις πηγές.

Επειδή η ποιότητα των νερών αυτών των πηγών υδροδότησης δεν άλλαξε τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης έχουν προβεί μέχρι αυτή τη στιγμή σε έλεγχο για πιθανές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης κάτι που δεν διαπιστώθηκε . Διαπιστώθηκε όμως πως υπήρχε δυσλειτουργία του χλωριωτή που χλωριώνει το νερό στον υδατόπυργο του αμφιθεάτρου με αποτέλεσμα την υπερχλωριωση του νερού.

Γι’ αυτό έχουμε προβεί ταχύτατα στο ξέπλυμα του δικτύου με ταυτόχρονο άνοιγμα των εκκενωτών και των πυροσβεστικών κρουνών στο δίκτυο ύδρευσης Αλεξάνδρειας.

Στην πορεία έχουμε προβεί σε αυτοψία και επανέλεγχο χλωρίου στους περισσότερους συνδημότες μας που εξέφρασαν το πρόβλημα της έντονης οσμής χλωρίου.

Διαπιστώθηκε πως η οσμή έχει περιοριστεί αισθητά και σε κάποιες περιπτώσεις έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Επειδή οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου μην κάνετε οποιαδήποτε χρήση του νερού αν διαπιστώνετε κάποια οσμή ή θολερότητα και επικοινωνήσετε άμεσα με τα τηλέφωνα της επιχείρησης 23330 27-965 προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες αναλύσεις του νερού.

Τέλος ευχαριστούμε όλα τα τοπικα sites για την άμεση ενημέρωση μας που σκοπό έχει τη δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς εσάς.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Για τη ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας
Ο Πρόεδρος Μπασδεκόπουλος Θεόδωρος