Κατηγορίες
διάφορα

Όταν η Φύση δείχνει την δύναμή της….

ΑΙΤΝΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙΠροφανώς, παρά τα όσα ήδη γνωρίζουμε και παρ’ όλη την… «πρόοδο» που έχουμε κάνει γενικότερα, μυαλό δεν λέμε να βάλουμε και δεν έχουμε καταλάβει ένα πράγμα: πως δεν υπάρχει περίπτωση να τιθασεύσουμε κάποτε τη Φύση.

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο παίρνουμε από δυο γεγονότα: ο σεισμός που συνέβη στην Ιαπωνία τέτοιες μέρες το 2011 (Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011), που ήταν τεράστιος και προκάλεσε το τσουνάμι στη Φουκουσίμα (με αποτέλεσμα τη διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στο περιβάλλον). Να σημειωθεί ότι ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που μεταξύ άλλων μετακίνησε τον άξονα της Γης – σύμφωνα με υπολογισμούς που έγιναν αργότερα – κατά 10 έως 25 εκατοστά και έφερε την Ιαπωνία περίπου 2,5 μέτρα πιο κοντά στην Αμερική.

Το δεύτερο γεγονός καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ιταλία, όταν εξερράγη κρατήρας στο ηφαίστειο Αίντα (Etna), σε υψόμετρο περίπου 2700 μέτρων. Αποτέλεσμα – επειδή το ηφαίστειο πέραν όλων των άλλων είναι και τουριστική ατραξιόν – ήταν ο ελαφρύς ευτυχώς τραυματισμός δέκα ατόμων. Μέλη τηλεοπτικού συνεργείου πήγαν στην περιοχή για να τραβήξουν πλάνα, από κάποιο σημείο βγήκε λάβα η οποία όποτε έρχεται σε επαφή με χιόνι ή νερό η άμεση εξάτμιση προκαλεί εκρήξεις και τα θραύσματα μπορεί να εκτιναχτούν σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα.

ΑΙΤΝΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Άντε να δούμε πότε επιτέλους θα καταλάβουμε πως εκτός από το γεγονός ότι είμαστε περαστικοί και δανειζόμαστε από τις επόμενες γενιές τον πλανήτη, είμαστε και πολύ μικροί όταν η Φύση έχει… κέφια!!!

Στη συνέχεια το βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ιταλία, στις 15 Μαρτίου 2017.