Κατηγορίες
Νάουσα

Στο ΣΕΣ 2014-2020 εντάχθηκαν έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Νάουσας

Την ένταξη της ολοκλήρωσης των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου του Δήμου Νάουσας Ημαθίας, συνολικού προϋπολογισμού 9,2 εκ. ευρώ, στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Μετά από συντονισμένη προσπάθεια πολλών μηνών και σε συνεχή επικοινωνία με το ΕΠΠΕΡΑΑ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επιτύχαμε την ένταξη των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους πεδινούς μας οικισμούς. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους δημότες των πεδινών οικισμών του Δήμου μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την υλοποίηση δράσεων οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο σύνολο του Δήμου μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη για την αμέριστη στήριξή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

 

Το έργο θα υλοποιήσει η ΔΕΥΑ Νάουσας και η δεύτερη φάση που χρηματοδοτείται περιλαμβάνει ολοκλήρωση της κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των πεδινών οικισμών του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων.

 

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν εκτός των άλλων 18,4 χλμ. κεντρικών αποχετευτικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων στην κοινή εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων από τους συγκεκριμένους οικισμούς, η οποία επίσης θα κατασκευαστεί για να καλύψει τις ανάγκες 9.273 κατοίκων. Έχει προβλεφθεί όμως και μια σειρά υποστηρικτικών ενεργειών, όπως η ολοκλήρωση αρχαιολογικών εργασιών και ερευνών από την ΕΦΑ Ημαθίας, η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των υποδομών.

 

«Μέσω του νέου ΕΣΠΑ υλοποιούμε μια σειρά από ζωτικές παρεμβάσεις στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε αποχετευτικά έργα, έργα επεξεργασίας λυμάτων και γενικότερα υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα του περιβάλλοντος αστικού και μη. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν τις αναγκαίες υποδομές όλες οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να περιοριστεί η ρύπανση και να λειτουργήσει με σύγχρονο τρόπο η διαχείριση των αποβλήτων, στερεών και υγρών, στο σύνολο της Περιφέρειας. Η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων υποδομών είναι θέμα όχι μόνο προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, αλλά και θέμα πολιτισμού», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, «ολοκληρώνουμε μια σειρά από σημαντικά έργα για την καθημερινότητα των πολιτών σε όλη την περιοχή μας, μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους επιχειρούμε να υλοποιήσουμε αναγκαίες υποδομές, οι οποίες βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο και εκσυγχρονίζουν τις τοπικές κοινωνίες».