Κατηγορίες
εργασία Οικονομία

Ποιος κοροϊδεύει ποιον…;;;

Συνάντηση μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών με θέμα την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου.

Το ερώτημα είναι ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή την ιστορία με τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στην οποία εμπλέκονται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο το υπουργείο, η Επιτροπεία, οι εργατοπατέρες, οι επιχειρήσεις.

Πρόκειται επίσης για μια ιστορία που υποτίθεται πως “εξελίσσεται” ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται και η  ατέρμονη διαδικασία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και ενώ είναι γνωστές εδώ και μήνες οι θέσεις των «δανειστών» και «σωτήρων» της Οικονομίας για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων (που θέλουν να τις εξαερώσουν), των μισθών (για να πάει υποτίθεται καλά η Οικονομία θα πρέπει να παίρνει ο άλλος 400 ευρώ μηνιάτικο για πλήρη απασχόληση και 150 ευρώ σύνταξη) …

και των εταιρικών – ατομικών συμβάσεων και φυσικά των ωραρίων (με τις Κυριακές, τις λευκές νύχτες και όλα εκείνα τα ωραία των Μνημονίων που διαλύουν οικονομία, αγορά, οικογένειες, μικροεπιχειρηματίες).

Και μην ξεχνάμε και τον σχεδιασμό για τις ειδικές Οικονομικές Ζώνες, δεν έχει ξεχαστεί από τους «σωτήρες» ούτε αυτό το θέμα….