Κατηγορίες
αυτοκίνητο

Δυο επισημάνσεις για σημεία της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας

Δυο μικρές επισημάνσεις που δεν είναι και τόσο μικρές ως προς τη λειτουργικότητά τους, που απευθύνονται τόσο προς το Δήμο Αλεξάνδρειας (που θα πρέπει να το αναδείξει το θέμα, γιατί τα σημεία αυτά είναι εντός των διοικητικών του ορίων) όσο και προς την Π.Ε. Ημαθίας και την ΠΚΜ (που θα πρέπει να το λύσουν γιατί είναι δικό τους θέμα):

 

 

 

 

.


Α) καλή κίνηση η τοποθέτηση σήμανσης στη στροφή δίπλα από το εκκοκκιστήριο, περίπου στο 47ο – 48ο χλμ της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας. Η στροφή είναι ορίζει την αρχή και το τέλος δυο μεγάλων ευθειών, στις οποίες αναπτύσσονται (κακώς φυσικά) υψηλές ταχύτητες από ορισμένους οδηγούς. Και όποτε υπάρχει πρόβλημα με την ορατότητα στο δρόμο τα πράγματα δυσκολεύουν. Καλά έπραξαν λοιπόν και έβαλαν τη σήμανση.

 

 

 

.


 

Β) στον ίδιο δρόμο, με διαφορά λίγων χιλιομέτρων, υπάρχει μια από τις δυο εισόδους/εξόδους προς Πλατύ. Αυτή που βρίσκεται μεταξύ ΕΒΖ και ΕΛΒΙΖ. Επί χρόνια όλοι λένε – αλλά δυστυχώς ουδείς ακούει – πως πρέπει να τοποθετηθεί στο σημείο φωτισμός.

Τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει τίποτε, παρά μόνο ένας μεγάλος προβολέας της κακιάς ώρας βιδωμένος επάνω σε μια κολώνα της ΔΕΗ, ο οποίος δεν προσφέρει τον απαιτούμενο φωτισμό. Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο ούτως ή άλλως, όταν δε πέφτει η νύχτα ή έχει ομίχλη η κατάσταση χειροτερεύει.

Ας το δουν λοιπόν και ας τοποθετήσουν κανονικό φωτισμό (έστω για αρχή, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κανονικό κόμβο αφού το σημείο μπορεί να είναι και δύσκολο για να γίνει ισόπεδος κόμβος).

 

——————

Φυσικά υπάρχουν και άλλα σημεία που θα πρέπει να διορθωθούν, πολλά εντός κατοικημένων περιοχών, η διόρθωση των οποίων είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί ευθύνη του Δήμου Αλεξάνδρειας και των υπηρεσιών του. Για να δούμε τι θα γίνει και με εκείνα, ας ανοίξουν οι υπεύθυνοι τα αυτιά τους, ας ακούσουν τι τους λένε οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου…