Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Διαμαρτυρία των συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα του Δήμου Αλεξάνδρειας

Διαμαρτυρία (με στάση εργασίας) πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο Αλεξάνδρειας το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα τριών μηνών (διευκρινίζοντας ότι για το θέμα δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή αλλά το γεγονός ότι τα εντάλματα δεν εγκρίνονται) και ζητούν από τον Δήμο την υποστήριξή του στο θέμα, ζητώντας ταυτόχρονα να δηλωθεί πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – για το θέμα ζήτησαν να γίνουν ενέργειες από το Δήμο και από τον δήμαρχο με σκοπό να εγκριθούν τα εντάλματα πληρωμής.


Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης από το Δήμο να προχωρήσει το συντομότερο στη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων της υπηρεσίας ενώ αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σκέψεις για ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας.

Με τους εργαζόμενους είχε συζήτηση – και παρέλαβε το ψήφισμα – ο αντιδήμαρχος Μπ. Βουλγαράκης. Όπως είπε ο τελευταίος στους εργαζόμενους, ο δήμαρχος δεν ανέφερε τίποτε περί σκέψεων για ιδιωτικοποίηση και πως αν προκύψουν οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα θα αναζητηθούν λύσεις (μια από τις λύσεις ίσως να είναι και το θέμα της ιδιωτικοποίησης). Όσον αφορά τη συντήρηση των οχημάτων του Δήμου αποδέχθηκε ότι προβλήματα υπάρχουν και πως η προσπάθεια για το στόλο των οχημάτων γίνεται σε συνεργασία και με τους ίδιους τους εργαζομένους.
Στα θετικά που ακούστηκαν το ότι θα επανέλθουν στην κυκλοφορία δυο ακόμη απορριμματοφόρα αλλά και στο ότι από πλευράς Δήμου θα αναζητηθεί λύση για το θέμα των ενταλμάτων πληρωμής (αφού οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν πως άλλοι Δήμοι έχουν κάνει ενέργειες για παρόμοιες περιπτώσεις).

φωτό (επάνω τμήμα) από: alexandriamou.gr