Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας (15/3/17): με πολλές απουσίες και με θέματα που δεν συζητήθηκαν καν

Από τις πάρα πολλές απουσίες δημοτικών συμβούλων (που οδήγησαν σε απόρριψη θεμάτων λόγω έλλειψης των απαραιτήτων ψήφων) χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας της 15ης Μαρτίου 2017.

Στη συγκεκριμένη λοιπόν συνεδρίαση εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση μόλις 18 από τους συνολικά 33 συμβούλους όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημ. Ράπτης μετά από την εκφώνηση των ονομάτων από τον γραμματέα Στ. Δελιόπουλο.

Ασφαλώς πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει να ανησυχήσει τόσο τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων όσο και το προεδρείο ενώ θα πρέπει να κάνει και τους δημότες-ψηφοφόρους να σκεφτούν πέντε πράγματα την ώρα της κάλπης.

Στο δια ταύτα:

Στη συνεδρίαση ΔΕΝ συζητήθηκαν καν, λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού ψήφων, τα δυο προ ημερησίας διάταξης θέματα που έφερε προς συζήτηση και ψήφιση στο Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Συγκεκριμένα δεν συζητήθηκαν τα θέματα που είχαν να κάνουν με:

1) την έγκριση για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για το Δήμο και τα νομικά πρόσωπα για την περίοδο 2017-2018.

2) την έγκριση για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για το Δήμο και τα νομικά πρόσωπα.

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ψήφισε για να συζητηθούν τα θέματα αυτά, αυτό προκάλεσε μια μικρή ένταση μεταξύ των παρατάξεων, αφού ο Δήμαρχος είπε ότι θα έπρεπε να περάσουν και να συζητηθούν τα θέματα έχοντας τη στήριξη της μειοψηφίας ενώ βλήθηκε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης για τη θέση του αυτή (οι σύμβουλοι ης αντιπολίτευσης είπαν ότι θα έπρεπε τα συγκεκριμένα θέματα να έλθουν νωρίτερα και όχι ως κατεπείγοντα αλλά και πως θα έπρεπε – αφού θεωρούνταν ως τέτοια – να είναι παρόντα τα μέλη της πλειοψηφίας που έλειπαν από τη συνεδρίαση).