Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Ανοιχτή πλέον η κόντρα μεταξύ Χαλκίδη – Κυτούδη

Απίστευτα πράγματα ακούστηκαν στο ραδιόφωνο το πρωί της Παρασκευής και το ρήγμα οριστικοποιήθηκε. Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις στην παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας – ο Μ. Κυτούδης προανήγγειλε τη δική του και την παραίτηση Συρόπουλου.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΒΕΝΑ fm και στον Τάσο Καμπάνη παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας Ισαάκ Χαλκίδης.
Η συνέντευξη αυτή δόθηκε με αφορμή τη συνάντηση που είχε προκαλέσει ο αντιδήμαρχος με τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου και τους δυο προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου. Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής διαφάνηκαν διαφορές μεταξύ του αντιδημάρχου και των δυο προέδρων των Επιτροπών (Μ. Κυτούδη και Δημ. Συρόπουλο), που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας – στο εξής – των Επιτροπών αλλά και της αρμόδιας αντιδημαρχίας.


Εν ολίγοις: ο Χαλκίδης έχει μια ξεκάθαρη – και κυρίως διαφορετική – αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος ενώ οι δυο πρόεδροι (που είναι ταυτόχρονα και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας) θα ήθελαν, όπως φαίνεται, να συνεχιστεί ο τρόπος λειτουργίας που υφίστατο από την αρχή της θητείας της διοίκησης Γκυρίνη.

Που συνίσταται το πρόβλημα (ή αν θέλετε η διαφορά);

Στο ότι μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τον Χαλκίδη οι δυο πρόεδροι είχαν μια πιο “ευρεία δραστηριότητα”, αφού ο αντιδήμαρχος που ήταν αρμόδιος δεν ασκούσε πλήρως τα καθήκοντά του (στον συγκεκριμένο τομέα) γιατί είχε και μια σειρά από άλλες αρμοδιότητες. Έτσι το βάρος για να λειτουργήσουν τα πράγματα είχε πέσει – λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης – στους δυο προέδρους.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί κάτι: Οι Κυτούδης – Συρόπουλος τα κατάφεραν μια χαρά, ο καθένας με τον τρόπο του και τα σχολεία μπήκαν σε σειρά (και ενώ υπήρχε σε όλο αυτό το διάστημα συνεχής χρηματοδότηση από πλευράς του Δήμου, ώστε να καλυφθούν τόσο οι τρέχουσες ανάγκες των σχολείων όσο και έκτακτες – όπως π.χ. να εξοφληθεί ένα τεράστιο ποσό που όφειλαν τα σχολεία για τηλεφωνικούς λογαριασμούς, οφειλές δηλαδή που είχαν “ξεμείνει” από την προηγούμενη διοίκηση Δημητριάδη και ήταν μεγάλες). Το ότι τα κατάφεραν δεν το αμφισβητεί κανένας.

Ο Χαλκίδης, από την ώρα ανέλαβε αρμόδιος αντιδήμαρχος θέλει να αλλάξει τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας. Όπως λέει ο ίδιος θέλει “βάλει μια σειρά” και αναφέρει με κάθε ευκαιρία που του δίδεται ότι τόσο αυτός όσο και ο δήμαρχος είναι οι εκ του νόμου υπεύθυνοι για το θέμα των σχολικών μονάδων και για τη χάραξη της πολιτικής που θα ακολουθηθεί και πως – πέραν πικριών που είναι δυνατόν να υπάρχουν – δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τους συναδέλφους του.

Απ’ την άλλη μεριά οι δυο πρόεδροι θεωρούν ότι επιχειρείται “καπέλωμα” από τον αντιδήμαρχο ενώ ο Μ. Κυτούδης μίλησε ακόμη και για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της δικής τους δραστηριοποίησης την τελευταία διετία.

Η αλλαγή αυτή λοιπόν έχει φέρει αντιδράσεις και τριβές μεταξύ Χαλκίδη (απ’ τη μια πλευρά) και Κυτούδη – Συρόπουλου από την άλλη. Αντιδράσεις και διαφορές που είναι γνωστές και πλέον δεν δύναται να κρυφτούν κάτω από το… χαλάκι. Αυτό φάνηκε και από το “ηλεκτρισμένο” κλίμα μεταξύ των τριών αιρετών, που κυριάρχησε στη συνάντηση με τους διευθυντές.

Δείτε στο πρώτο βίντεο τι είπε στο ΑΒΕΝΑ fm ο αντιδήμαρχος Ι. Χαλκίδης και στο δεύτερο τι είπε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Μόσχος Κυτούδης (ζήτησε να παρέμβει την ώρα που μιλούσε ο πρώτος):