Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Άλλο πράγμα είναι το «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω»…

Στη διακίνηση δηλώσεων προηγουμένων περιόδων επιδίδονται κάποιοι που θέλουν να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα στο Δήμο Αλεξάνδρειας. Τις συνδυάζουν δε και με νεώτερες δηλώσεις, αποσκοπώντας στο να βγάλουν επιλεκτικά συμπεράσματα, επιφανειακά και με συγκεκριμένη στόχευση.

Το θετικό όμως θα ήταν να αναζητηθούν από τους ίδιους ανθρώπους και να αναδειχθούν όχι μόνο δηλώσεις που έχουν αρνητική χροιά. Να αναζητηθούν και δηλώσεις που έδειχναν θετικό ισοζύγιο για τη διοίκηση Γκυρίνη.

Το πολιτικά ορθόν θα είναι να γίνει αντιπαραβολή των δηλώσεων που είχαν και έχουν διάφορες “αποχρώσεις”, που είχαν θετική ή αρνητική διάσταση.  Φυσικά λαμβάνοντας υπόψη έναν σημαντικό παράγοντα ο οποίος (εσκεμμένα ίσως;;;) τους διαφεύγει:

η πολιτική (ακόμη και σε τοπικό επίπεδο) είναι ένα πράγμα που ρέει. Και δεν μιλάμε για ιστορίες τύπου «στρίβειν δια του αρραβώνος» αλλά για καταστάσεις που έρχονται, παρέρχονται και πιθανόν επαναλαμβάνονται λόγω της ροής αυτής.

Στην πολιτική τίποτε δεν είναι στάσιμο, όπως είναι τα νερά στο βάλτο. Υπάρχει πάντα μια σταθερά, γύρω από την οποία κινούνται αυτοί που ξέρουν από πολιτική, χωρίς να την παραβιάζουν. Αν μένουν παντελώς ακίνητοι, δογματικοί μέχρι εσχάτων, τότε ομιλούμε περί βλακείας, ανικανότητας, ξεροκεφαλιάς κοκ. Αν την παραβιάσουν τότε μιλάμε για πολιτική αγυρτεία. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει την πολιτική αγυρτεία, την πολιτική βλακεία/ανικανότητα και την πολιτική οξυδέρκεια.

Προφανώς τα πράγματα είναι ολίγον τι μπερδεμένα:

Άλλο το «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω για να επιβιώσω πολιτικά» και άλλο το «θέλω να προσφέρω πραγματικά και ελίσσομαι πολιτικά λόγω ικανοτήτων στο να διαβάζω πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις».

Έχουν μια μικρή διαφορά αυτά τα δυο μεταξύ τους, ηθικής κυρίως φύσης (που συνήθως εκλείπει)…