Κατηγορίες
παιδεία

Σε δημόσιες υπηρεσίες της Βέροιας μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Βέροιας

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Βέροιας, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο «Αναπτύσσομαι επαγγελματικά λειτουργώντας μια εικονική Επιχείρηση Παρασκευής, Τυποποίησης και Εμπορίας Τουρσιών»,  επισκέφτηκαν δημόσιες  υπηρεσίες της Βέροιας με σκοπό να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη  μιας επιχείρησης.

Πρώτος σταθμός  το Επιμελητήριο Βεροίας ( Πέμπτη 23/2), δεύτερος σταθμός ο Ε.Φ.Κ.Α.( Πέμπτη 23/2) και τρίτος η Δ.Ο.Υ. Ημαθίας ( Πέμπτη 2/3).

Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών υποδέχτηκαν με χαρά τους νεαρούς επιχειρηματίες του τμήματος Γεωπονίας και Ανθοκομίας του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου Βεροίας. Τέθηκαν εύστοχα ερωτήματα από τους μαθητές σχετικά με τις αρμοδιότητες της εκαστοτε  υπηρεσίας, συμπλήρωσαν αιτήσεις και προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η ευγένεια και η ευσυνειδησία των υπαλλήλων κέρδισαν το ενδιαφέρον των μελλοντικών επιχειρηματιών και έλυσαν όλες τις απορίες τους. Οι μαθητές που συμμετείχαν πρώτη φορά σε πρόγραμμα  σταδιοδρομίας, μέσω της διαδικασίας προσομοίωσης έδειξαν θέληση και ενθουσιασμό και ήρθαν σε επαφή με το περιβάλλον και τις διαδικασίες που απαιτούνται με σκοπό  να επωφεληθούν στο μέλλον.