Κατηγορίες
ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Μήνυμα του Προέδρου της ΔΕΥΑΑΑλ Θ. Μπασδεκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου)

ΜΠΑΣΔΕΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΑΛΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας Θόδωρος Μπασδεκόπουλος αναφέρει σε μήνυμά του:

“Το νερό, αποτελεί αναμφισβήτητα το υπέρτατο αγαθό της φύσης για τον άνθρωπο αλλά και γενικότερα για τη διατήρηση της ζωής του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα όμως, λόγω της μείζονος αξίας του, αποστέλλονται μηνύματα συναγερμού σε παγκόσμιο επίπεδο από όλους τους αρμόδιους φορείς που το διαχειρίζονται, τις κυβερνήσεις, οργανώσεις κυβερνητικές και μη, για τη λήψη κατάλληλων μέτρων στη σωστή διαχείριση του.

Ως αρμόδιος διοίκησης ενός φορέα διαχείρισης νερού θα μπορούσα να αναφερθώ για ακόμη μία φορά σε στατιστικές, μελέτες, έρευνες κτλ, όπου στο πέρασμα των χρόνων έχουν ξοδευτεί «τόνοι μελανιού», παρόλα αυτά θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση στο καθένα μας, πόσο αγαπάμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας;

Η αγάπη προς τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, το περιβάλλον αποτελεί την επένδυση της ζωής γι’ αυτό το λόγο ας επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το υπέρτατο αυτό αγαθό και ας το προστατεύσουμε με απλές καθημερινές αποδείξεις. Στον ακόλουθο πίνακα προσδιορίζεται η ορθή χρήση του και η κατάχρηση του.

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ

Με το ντους κλειστό όταν σαπουνίζεστε εώς 40lt Μπάνιο σε γεμάτη μπανιέρα :180lt

Ντούς με το νερό να τρέχει : 120lt

Πλύσιμο δοντιών. Με προσεκτική χρήση νερού, εώς 2lt Με ανοικτή βρύση : 20lt
Ξύρισμα. Με προσεκτική χρήση νερού, εώς 3lt Με ανοικτή βρύση : 25lt
Καζανάκι. Με ρύθμιση φλότερ (μέση ημερήσια οικογενειακή χρήση), εως 110lt Χωρίς ρύθμιση φλότερ : 160lt
Πλύσιμο πιάτων. Με πλύσιμο και ξέβγαλμα σε λεκάνη, εώς 25lt Με ανοικτή βρύση : 150lt
Πλύσιμο φρούτων / λαχανικών. Με πλύσιμο και ξέβγαλμα σε λεκάνη, εώς 25lt Με ανοικτή βρύση : 150lt
Πλύσιμο πιάτων. Οικονομικό πρόγραμμα , εώς 35lt Μεγάλο πρόγραμμα : 150lt
Πλυντήριο ρούχων. Οικονομικό πρόγραμμα, εώς 130lt Μεγάλο πρόγραμμα : 300lt
Πλύσιμο αυτοκινήτου, εξωτερικών χώρων ή πότισμα. Με κουβά, οικονομία σε σύγκριση με το λάστιχο, εώς 85% Με λάστιχο ανά λεπτό: 50lt

Ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας, προτείνω να προσπαθήσουμε όλοι και η ορθή χρήση του νερού να αποτελέσει τρόπος ζωής, μέρος της παιδείας μας.

Με εκτίμηση

Μπασδεκόπουλος Θεόδωρος Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλ