Κατηγορίες
ευχαριστήρια προσφυγικό - μεταναστευτικό

Ευχαριστήριο της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας «στρ. Αρματολού Κόκκινου»

Η συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων (Σ.Ε.Π.) του κέντρου φιλοξενίας «στρ. Αρματολού Κόκκινου» Ολυμπία Μπέτσα ευχαριστεί από καρδιάς την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της να δωρίσει στο μαθητικό πληθυσμό της Δομής πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό και μαθητικό εξοπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ μαζί με συγγενείς και φίλους του μετέφερε στη Δομή περίπου 700 βιβλία που αφορούν στην εκμάθηση της αγγλικής, γερμανικής, γαλλικής και ιταλικής γλώσσας από αλλόγλωσσους μαθητές και σχολικά είδη, όπως: κασετίνες, γραφική ύλη, υλικά για χειροτεχνίες, τσάντες, τετράδια, αριθμητήρια, σταυρόλεξα, παιχνίδια, κ.ά.

 

Η καταγραφή του υλικού ήδη ολοκληρώθηκε και η επόμενη φάση που δρομολογείται είναι η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης εντός της Δομής για να τοποθετηθούν τα βιβλία και να χρησιμοποιούνται από ενήλικες και παιδιά όχι μόνο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και όποτε υπάρχει ανάγκη εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας.

 

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι ήδη η γραφική ύλη και οι χειροτεχνίες χρησιμοποιούνται με μεγάλη χαρά από τους μαθητές και τις μαθήτριες στα απογευματινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας που διδάσκονται από την παιδαγωγική ομάδα του 3ου ΓΕ.Λ. Βέροιας και τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων.

Τέτοιες ενέργειες, όπως αυτή της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας που απευθύνονται σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες πρέπει να επαινούνται, να ενθαρρύνονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση γιατί έχουν πραγματικό και ουσιαστικό όφελος για όλους!

 

Ολυμπία Μπέτσα

Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στρ. Αρματολού Κόκκινου (Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας)