Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας υγεία

Δηλώσεις Καλαϊτζίδη – Βεσυρόπουλου για τις μονάδες υγείας της Ημαθίας

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Υγείας και την λειτουργία των Νοσοκομείων της Ημαθίας δηλώσεις έκαναν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης όσο και ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει τα εξής:

“Τον καθορισμό για την ενίσχυση και τον εξοπλισμό των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον έχει αποκλειστικά ως αρμοδιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Ως διοίκηση της ΠΚΜ έχουμε αποστείλει πέντε (5) επιστολές στον κ. Υπουργό προκειμένου να μας καθορίσει τις προτεραιότητες του. Οι επιστολές δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κομματικές αντιπαραθέσεις. Αν κάποιοι αναζητούν ευθύνες για τις παραλείψεις της διοίκηση τους, ας απευθυνθούν στις κομματικές ηγεσίες που τους διόρισαν.

Η διοίκηση της ΠΚΜ έχει αποδεδειγμένα δείξει το ενδιαφέρον της για τις Νοσοκομειακές μονάδες της Ημαθίας, τόσο της Νάουσας, όσο και της Βέροιας, όπου μέσα από τα επιχειρησιακά της προγράμματα υλοποιείται η νέα πτέρυγα του.

Κώστας Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας”

Για το ίδιο θέμα η δήλωση του βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Απόστ. Βεσυρόπουλου είναι η ακόλουθη:

“Η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο της Νάουσας, λόγω της υποστελέχωσής του, οδήγησε στην πρωτοφανή απόφαση να αναστείλει τις εφημερίες του και να στέλνει τους ασθενείς στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό σε όλους ότι, η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Νάουσας λειτουργούν με δύο γιατρούς, οι οποίοι είναι φύσει αδύνατον να ανταποκριθούν, αφού οι ανάγκες που υπάρχουν υπερβαίνουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Το Υπουργείο Υγείας όμως, αδιαφορεί για το πρόβλημα. Η αναστολή, ουσιαστικά, λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάουσας για δύο ημέρες, είναι το πρώτο βήμα για να κλείσει οριστικά. Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην απόσπαση ιατρών, με ειδικότητα παθολόγου και καρδιολόγου, για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου, που καλύπτει τις ανάγκες μιας ευρείας γεωγραφικά περιοχής”