Κατηγορίες
Ελλάδα Ευρώπη Οικονομία

Ελληνική οικονομία και ευρωπαϊκές εκλογές: θα μας πάνε “καροτσάκι” μέχρι να γίνουν….

Στο μάτι του κυκλώνα είναι η χώρα μας για μια ακόμη φορά. Αιτία οι δηλώσεις ξένων (βασικά, του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ) σχετικά με την “χαλάρωση”, τη μείωση του χρέους και τις κινήσεις της χώρας μας στη συνέχεια (νέοι φόροι, μέτρα, και κοινές προτάσεις που κατατίθενται από όλους τους “σωτήρες”).

Πάλι θα επανέλθουμε με τα βασικά σημεία: α) δεν θα έπρεπε να είμαστε με τίποτε μέσα στην ευρωζώνη. Δεν έπρεπε, είμαστε πολύ μικροί για τέτοια μαγαζιά β) πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να φύγουμε όσο πιο ανώδυνα ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ γίνεται, χωρίς να υπολογιστεί πια το κόστος για τα τραπεζικά ιδρύματαγια χάρη των οποίων έχουν ληφθεί άπειρα λεφτά

γ) πρέπει επιτέλους να επανέλθει η χώρα σε κανονική κατάσταση, δηλαδή σε κατάσταση κατά την οποία τα κέντρα λήψης των αποφάσεων θα μεταφερθούν εκ νέου στην Αθήνα και όχι στα γραφεία της ΕΚΤ ή του εκάστοτε Γερμανού υπουργού οικονομικών.

Το 2017 είναι έτος εκλογικών αναμετρήσεων σε πολλές χώρες της ΕΕ. Και η προεκλογική σπέκουλα θα είναι στην ημερήσια διάταξη, όσο θα φτάνουν οι ημέρες για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Θα είμαστε στο μάτι του κυκλώνα, στόχος για πολλούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες τους και στην ΕΕ.

Η στοχοποίηση του Σόιμπλε ίσως να είναι κατά 50% άδικη. Ο Γερμανός κάνει η δουλειά του. Εμείς θα πρέπει να κοιτάμε και να νουθετούμε τα δικά μας τα παιδιά, αυτούς που δεν κάνουν καθόλου καλά τη δική τους δουλειά.

Επίσης, το να τίθεται θέμα παραμονής στην Ευρώπη αν υπάρξει έξοδος από την Ευρωζώνη…. – το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ανεβαίνει ανά τακτά διαστήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, από διάφορους θιάσους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει σαφές ότι άλλο πράγμα είναι η Ευρωζώνη και άλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και κάτι για το τέλος: ειδικά φέτος, θα το τερματίσουν οι “φίλοι” και “σύμμαχοι” και “σωτήρες”!! Θα το πάνε έτσι μέχρι τις εκλογές τους, γιατί θέλουν τα ψηφαλάκια. Ακόμη κι αν αύριο βρεθεί μια φόρμουλα (φόρμουλα λέμε, να εξηγούμεθα, όχι καταπιστεύματα, ομόλογα, μετοχές αξίας τρισεκατομμυρίων και άλλα τέτοια παραμύθια) που θα εξαφανίζει το 99% του Ελληνικού χρέους και θα εξαφανίζει το ελληνικό “πρόβλημα”, ακόμη και τότε λοιπόν όλοι αυτοί θα μιλούν για το ελληνικό χρέος. Είναι ένα καλό, πολύ καλό προεκλογικό θέμα που οι ξένοι θέλουν να σερβίρουν μέχρι τις παραμονές των εκλογών τους στους ψηφοφόρους τους…