Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας Δήμος Αλεξάνδρειας τοπική επικαιρότητα

Γκυρίνης στο ραδιόφωνο για το θέμα του ΟΕΥ: «παρά τους εκκωφαντικούς και πομπώδεις τίτλους δημοσιευμάτων, καμία ανησυχία»

Για τον ΟΕΥ και δημοσίευμα για παρέμβαση του Εισαγγελέα που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα μίλησε το πρωί της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου στο τοπικό ραδιόφωνο (AVENA fm, στους 97,7 MHz) και στον Τάσο Καμπάνη ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο ο δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων: «Να σας πω ευθύς εξαρχής ότι όλος αυτός ο ντόρος είναι άνευ αντικειμένου. Η Περιφέρεια εξέφρασε την άποψή της, δεν ακύρωσε κάτι (….) ο ντόρος δεν μας τρομάζει, δεν υπάρχει καμιά παραποίηση και καμία παράβαση (…) μην ξεχνάτε, ήμουν αυτός που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η επαναφορά του διατυπώνει και διατρανώνει ότι δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του δημάρχου όσον αφορά τόσο το χρόνο όσο και τους σκοπούς που το συγκεκριμένο θέμα επανέρχεται για τρίτη φορά στην επικαιρότητα, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε …

«θεώρησαν ότι πρέπει να γίνει μεγάλος θόρυβος για να πληγεί η Διοίκηση. Απέτυχαν, όπως αποτυγχάνει και σήμερα η προσπάθεια (…) παρά τους εκκωφαντικούς και πομπώδεις τίτλους δημοσιευμάτων, καμία ανησυχία»

Ερωτηθείς δε από τον Τάσο Καμπάνη για την εσωτερική διαδικασία (έρευνα εντός του Δήμου) που σχετίζεται με το θέμα και λαμβάνει χώρα τώρα, είπε ότι πέραν των άλλων γίνεται διερεύνηση για να αποτυπωθεί το αληθές των λόγων της Διοίκησης επί του θέματος. Επίσης είπε ότι δεν έφτασε στα χέρια του κάποιο έγγραφο για έρευνα εισαγγελέα και πως από πληροφορίες και αυτός γνωρίζει ότι κλήθηκαν να καταθέσουν δημοτικοί σύμβουλοι.

«Εμείς συνδράμουμε επί το ορθότερον, το αληθέστερο και το διαφανέστερο» είπε για το συγκεκριμένο θέμα ενώ κάλεσε όσους σήμερα κάνουν «θόρυβο» να έχουν το θάρρος αύριο (όταν προφανώς τελειώσει το θέμα και διαψευστούν) να αναφερθούν ξανά στο συγκεκριμένο θέμα.


Το θέμα προέκυψε μετά από όσα έγιναν και ακούστηκαν σε δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (υπενθυμίζουμε: στην πρώτη συνεδρίαση – δείτε ΕΔΩ – η αντιπολίτευση ήθελε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για το θέμα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Μπρουσκέλης δεν το δέχθηκε επειδή βάσει νόμου δεν προβλέπεται ειδική συνεδρίαση παρά μόνο για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, η αντιπολίτευση κατέθεσε μομφή κατά του προέδρου και αποχώρησε, ο Δήμαρχος απάντησε ενώ η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει – δείτε ΕΔΩ .

Στη δεύτερη το θέμα επανήλθε από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Φ. Δημητριάδη και πάλι ακούστηκαν πολλά – δείτε σχετικά ΕΔΩ).