Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Πλατύ

Αναφορά στο θέμα του Α.Τ. Πλατέος έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Το θέμα της υποβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος σε Αστυνομικό Σταθμό, βάσει της τελευταίας απόφασης για αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., επανέφερε στο προσκήνιο η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων Μαρία Παπαϊωαννίδου, που ζήτησε και έλαβε το λόγο κατά τη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Τ.Κ. Τρικάλων είπε ότι θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει για το θέμα αυτό ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της απόφασης για την υποβάθμιση του Α.Τ. Πλατέος.

Να σημειωθεί πως ήδη από τον περασμένο Αύγουστο (από όταν δηλαδή είχε πρωτοβγεί στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα) τόσο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης – δείτε σχετικά ΕΔΩ – όσο και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος Μάρθα Παντοπούλου (δείτε στη συνέχεια) είχαν στείλει επιστολές στο αρμόδιο υπουργείο με τις οποίες ζητούσαν να μην αλλάξει τίποτε και να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Δυστυχώς όμως και παρά τις εκκλήσεις και τις επιστολές των αυτοδιοικητικών αλλά και την εκφρασμένη πολλές φορές αντίθετη άποψη και των ίδιων των αστυνομικών υπαλλήλων τελικά με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 (ΦΕΚ 14 -09/02/2017, Τεύχος Α’) το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος γίνεται Αστυνομικός Σταθμός.

Η επιστολή που είχε στείλει τον Αύγουστο του 2016 η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η ακόλουθη: