Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Αγρότες διαμαρτυρόμενοι και διασπασμένοι …

Εμφανώς χειρότερο σε σχέση με πέρσι είναι το αγροτικό «μέτωπο», αφού για μια ακόμη φορά υπάρχουν διάφορες μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες αγροτών της χώρας οι οποίες το τελευταίο διάστημα βρίσκονται (για μια ακόμη φορά) στους δρόμους και διαμαρτύρονται.

Σε συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν τα δυο μεγαλύτερα μπλοκ της Ελλάδας (της Νίκαιας αι της Κεντρικής Μακεδονίας) αποφασίστηκαν πολλά και διάφορα ενώ καθώς φαίνεται υπάρχει και διαφορετική «μεθοδολογία» στους τρόπους διεκδίκησης.

Οι της Νίκαιας (και όσοι άλλοι αγροτικοί σύλλογοι συμμετέχουν) διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη ενώ οι της Κεντρικής Μακεδονίας – που συγκεντρώθηκαν χθες στον Λευκώνα Σερρών – βρίσκονται και έχουν αποκλείσει το συνοριακό πέρασμα των Ευζώνων (ενώ μιλάνε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους).

Το μόνο «κοινό» είναι πως και οι δυο ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τις ηγεσίες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος (μια πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη κλείσει για την Παρασκευή).

Αλλά και στο σημείο αυτό υπάρχουν διαφορές και διάσπαση του «μετώπου»: οι συναντήσεις θα είναι ξεχωριστές και τα αιτήματα σε λίγα σημεία μοιάζουν μεταξύ τους.