Κατηγορίες
αθλητικά

Ανακοίνωση – καταγγελία της Α.Ε. Αλεξάνδρειας για συμπεριφορά ποδοσφαιριστή

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε. Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση – καταγγελία που σχετίζεται με το επικείμενο παιχνίδι πρωταθλήματος (Σάββατο 18/2/2017) μεταξύ της Α.Ε. Αλεξάνδρειας και του Μεγ. Αλεξάνδρου Τρικάλων, που θα γίνει στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας, και σχετίζεται με συμπεριφορά ποδοσφαιριστή:

“Στις 18-02-2017 η ομάδα μας αντιμετωπίζει στο γήπεδό της στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου γύρου την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων.

Όπως έπραξε και στους υπόλοιπους αγώνες που διεξήχθησαν μέχρι και σήμερα, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει και αυτόν με το ήθος, την ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που τη χαρακτηρίζει, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει τους στόχους που έθεσε από την αρχή της χρονιάς.

 

Αναμέναμε ο αγώνας αυτός, που θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων της κατηγορίας, να είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου, δυστυχώς όμως έλαβαν χώρα γεγονότα, που μόνον ως απαράδεκτα και κατακριτέα μπορούν να χαρακτηριστούν, που αμαυρώνουν τη γιορτή αυτή και παραπέμπουν σε μεθόδους και τακτικές, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, παίκτης της αντίπαλης ομάδας, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση όλων και δεν το αναφέρουμε για ευνόητους λόγους, θέλοντας προφανώς να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα και να φοβίσει τους παίκτες μας, ώστε να μην αποδώσουν τα μέγιστα, “προειδοποίησε – απείλησε” μέσω facebook ότι οι παίκτες μας θα βρεθούν στην εντατική, θα πάνε στο “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, ότι θα έρθουν πάνω από 200 και 700 “δικοί του” (!!) κ.λ.π..

Συνειδητοποιώντας, προφανώς, το εν λόγω άτομο ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα και φοβούμενο μήπως υποβληθεί μήνυση εναντίον του ζήτησε συγγνώμη από τον παίκτη μας, ενώ στη συνέχεια ευρισκόμενος εμφανώς σε πανικό άρχισε να τηλεφωνεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ζητήσει το λόγο για την έκταση που πήρε το θέμα – θεωρώντας προφανώς ότι η πράξη του ήταν άκρως φυσιολογική και άνευ σημασίας – και να λάβει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπήρχε συνέχεια από εμάς.

Το πόσο προσχηματική ήταν η προηγούμενη συγγνώμη του προς τον παίκτη μας, αποδείχθηκε από το ότι το συγκεκριμένο άτομο χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας, επιδεικνύοντας ελάχιστο σεβασμό προς την ομάδα του και τους συμπαίκτες του και διαπράττοντας ακόμα ένα ποινικό αδίκημα απείλησε ενώπιον, μάλιστα, μαρτύρων τον Αντιπρόεδρο της ομάδας μας και άλλο άτομο του Διοικητικού Συμβουλίου, που δεν κατονόμασε ρητά.

Η εν λόγω συμπεριφορά αν μη τι άλλο θίγει το ίδιο το σωματείο στο οποίο ανήκει ο παίκτης και προσβάλλει όλους τους υπόλοιπους παίκτες, η πλειοψηφία των οποίων αν όχι όλοι, πιστεύουμε ότι καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές και θεωρούνται προσβεβλημένοι εξαιτίας του.

Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο για εμάς να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες βάσει όσων συνέβησαν, δεν το πράττουμε όμως προς το παρόν επιφυλασσόμενοι βέβαια για κάθε δικαίωμά μας (αφενός μεν διότι δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αφετέρου δε γιατί θεωρούμε πιθανό το συγκεκριμένο πρόσωπο ή άτομα του περιβάλλοντός του να πραγματοποιήσουν τις απειλές του), όχι μόνον γιατί σεβόμαστε την ιστορία και την πορεία ημών και του αντιπάλου μας και θέλουμε όντως το συγκεκριμένο παιχνίδι να είναι διαφήμιση και όχι δυσφήμηση του ποδοσφαίρου αλλά και διότι αν το πράξουμε, θα βιαστούν κάποιοι να πουν ότι εκμεταλλευόμαστε τα γεγονότα, επειδή φοβόμαστε τον αγώνα και τον αντίπαλό μας.

Με την παρούσα και έχοντας ως βασικό μας στόχο να διεξαχθεί το Σάββατο ένας έντιμος και καθαρός αγώνας, καλούμε την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων να θέσει τον παίκτη της, που γνωρίζει ποιος είναι, προ των ευθυνών του, να πάρει επίσημα θέση για όσα συνέβησαν και στεκούμενο στο ύψος των περιστάσεων αφενός μεν να καλέσει τους παίκτες του και τους φιλάθλους του να μην δυναμιτίζουν το κλίμα και να συμπεριφερθούν κόσμια προ, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αφετέρου δε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα όλων και να διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς επεισόδια και εντάσεις, ώστε στο τέλος νικητής να είναι μόνον το ποδόσφαιρο.”