Κατηγορίες
Ελλάδα Επιτροπεία Οικονομία

Συζητούν τι είπε ο… «προφήτης» Τόμσεν (και γιατί οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο)

Εδώ και κάποιες ώρες όλα τα μεγάλα και μικρά ηλεκτρονικά (και μη) ΜΜΕ κάθονται και γράφουν ή αναπαράγουν μακροσκελείς αναλύσεις που σχετίζονται με όσα είπε ο …. «προφήτης» Τόμσεν σε κάποια εκδήλωση που έγινε στην Ουάσιγκτον.

Και την πιάνουν από εδώ, την τραβούν από εκεί την ομιλία, μέχρι και κρυμμένα μηνύματα μέσα της ψάχνουν!! Τέτοια ξεφτίλα!!!

Ο Τόμσεν είναι γνωστός: είναι ο αρχιτέκτονας του λεγόμενου «ελληνικού προγράμματος», που πλέον κατέχει τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

 

Κάποτε τον είχαμε στη χώρα μας συνεχώς, αφού ήταν ένας εκ των «σωτήρων» της – κάποτε ήταν γνωστός και με το παρατσούκλι mr. blue eyes (από τότε που η ξανθιά και σέξυ Πετρούλα τον κυνηγούσε για μια δήλωση έξω από τις αίθουσες που συνεδρίαζε η Επιτροπεία με τους δικούς μας).

Στο δια ταύτα: αν ο Τόμσεν είπε σε αυτή την εκδήλωση πως θα χρειαστούν 21 χρόνια για να μειώσει η Ελλάδα την ανεργία της στα επίπεδα προ της κρίσης (7,8%), τότε εμείς θα πρέπει να υπολογίζουμε πως θα χρειαστούν 210 χρόνια.

Το ΔΝΤ (παρέα με τους άλλους «σωτήρες») έχουν εδώ και πολύ καιρό παραδεχθεί πως επέλεξαν «λάθος συνταγή»  για να βγει η χώρα μας από την κρίση στην οποία – τεχνηέντως  ή όντως – έχει πέσει. Μια με τις λάθος προβλέψεις, μια με τους λάθος συντελεστές που υπολόγιζαν ότι να ΄ναι…, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε στο έλεος του κάθε ΔΝΤ και του κάθε “δανειστή”, ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε πειραματόζωα στο πλαίσιο ενός μεγάλου πειράματος οικονομικο-κοινωνικής φύσης.

Και όσο παραμένουμε εντός αυτού του πειράματος, τόσο οι κίνδυνοι να μη σηκώσει ποτέ κεφάλι η ετοιμοθάνατη Ελληνική Οικονομία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Το χεράκι τους σε αυτό βάζουν φυσικά και οι υπόλοιποι «σωτήρες» και «δανειστές», που έχουν βάλει στο μάτι τα πάντα.

Όσο το πείραμα είναι σε εξέλιξη, τόσο η χώρα θα βρίσκεται υπό κηδεμονία, τόσο κουμάντο θα κάνει η Επιτροπεία και άλλο τόσο οι φόροι και τα κάθε είδους τέλη θα ακολουθούν αντιστρόφως ανάλογη πορεία με την κατάσταση της Οικονομίας μας.

Απλά είναι τα γράμματα: η ανικανότητα των «σωτήρων» (εσκεμμένη ή μη, αυτό ελέγχεται) σε συνδυασμό με την ατολμία των εντός των τειχών μουστερήδων να προχωρήσουν σε τομές, έχει φέρει τη χώρα, 7 χρόνια μετά το Καστελόριζο, σε επίπεδο χειρότερο από αυτό που ήταν τότε. Και αυτό είναι 101% σίγουρο!


  • Σε κάποιο σημείο (λέει) της εκδήλωσης Τόμσεν μαζί τον συγγραφέα του βιβλίου που παρουσιάζονταν παραδέχθηκαν ότι όντως ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο. Όμως αυτό το απέδωσαν στην κακή… νομοθεσία για τα εργασιακά που ισχύει στην Ελλάδα. Όπως είπαν, αν η νομοθεσία ήταν πιο «ευέλικτη» ως προς τις απολύσεις τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και οι Έλληνες θα δούλευαν λιγότερες ώρες!!!

 

  • (σε λίγο θα το γυρίσουν το παραμύθι και θα μας πουν πως φταίει το νόμισμα και πως θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ – που φταίει, δεν το συζητάμε αυτό, γιατί η Ελλάδα πότε δεν ήταν σε θέση να το αντέξει. Και θα μας βγάλουν από την Ευρωζώνη, ή στο τέλος θα φύγουν όλοι και θα μας αφήσουν μόνους μέσα. Δυστυχώς όμως δεν φταίει μόνο το ευρώ, το οποίο είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, που έπαιξε τον αρνητικότατο ρόλο του. Όμως αν δεν αλλάξει το συνολικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα από το 2010 και μετά, τότε  είτε δραχμή έχουμε, είτε το δολάριο του Τρινιντάντ, είτε το παλιό γιουγκοσλάβικο δηνάριο, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα ΠΟΤΕ…)