Κατηγορίες
στήλες

Ο πολιτικός καζαμίας του 2017 (μέρος πρώτον!)

kazamias2017Φωτιά πήραν οι κρυστάλλινες μπάλες και τα τηλεσκόπια των διακεκριμένων επιστημονικών μας συνεργατών ώστε να γίνει η συγγραφή του Καζαμία του 2017. Πάντως να το ξέρετε από την αρχή, πως μιλάμε για έτος – φωτιά (είδαν πολλά τα μάτια τους!!!).

Όσο για τον Καζαμία, να πούμε πως έγινε δουλειά βασισμένη σε επιστημονικά κριτήρια, πιστοποιημένη με ISO.

Ιανουάριος 2017:

Διάγγελμα του δημάρχου Γκυρίνη επί τη ευκαιρία του νέου έτους. Ο δήμαρχος, θεωρώντας πως βιάστηκε αλλά και επειδή ζήλεψε τη δόξα του αντιπεριφερειάρχη Καλαϊτζίδη που έκανε δήλωση την πρωτοχρονιά, ξαναγράφει το δικό του μήνυμα από την αρχή.

gkyrinis20150921Εύχεται τα… γνωστά και προαναγγέλλει τροποποίηση του προϋπολογισμού του ’17 στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. επειδή δεν είχαν προβλεφθεί κονδύλια για την ανάπτυξη που θα έρθει στο Δήμο και για κάτι ψιλοεργάκια που αποσκοπούν σε αυτήν (στην ανάπτυξη). Όπως είπε εμπιστευτικά σε παρέα σε γνωστό μεζεδοπωλείο που συχνάζει, για την ανάπτυξη και τα εξτρά εργάκια του είπε μια καφτετζού που τα βρίσκει όλα.

Ο Φ. Δημητριάδης αντιδρά άμεσα στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αλλά επειδή ακόμη λείπει στο σαλέ του στην Ελβετία ζητάει από τον Κώστα Βενιόπουλο να κάνει δήλωση. Όμως για κακή του τύχη ο Βενιό – που περίμενε πως και πως μια «αρχηγική» πάσα – δεν προλαβαίνει να πει κουβέντα: από το πουθενά πετάγεται μπροστά στα μικρόφωνα και στις κάμερες ο Μόσχος και ξεκινά να ρωτάει τον εαυτό του veniop-kytoudisκαι να απαντά ταυτόχρονα. Αστραπιαία η αντίδραση και των άλλων παρατάξεων: Σπυρίδης από Αθήνα και Αλευράς από τις πηγές του Βερμίου καταγγέλλουν ταυτόχρονα τη διοίκηση και τη μείζονα αντιπολίτευση για «ανούσιο δεξιό μιντιακό παραλήρημα».

Στη Βέροια αποφασίζουν να κάνουν γιορτή σοκολάτας ξανά, μετά από την επιτυχία του Δεκεμβρίου του ’16. Προσκαλούν όμως 3-4 σεφ (σε αντίθεση με τον έναν που είχαν φέρει το Δεκέμβρη) ενώ μπροστά από τα παλιά δικαστήρια γίνεται μετατροπή και υπάρχει συντριβάνι που εκτινάσσει σοκολάτα σε ύψος 11,5 μέτρων. Μπάνιο βουτάνε να κάνουν Καλαϊτζίδης και Τζιτζικώστας ενώ το σύνθημα δίνει η Νίκη.

ds 20160120 -03Βασιλόπιτα κόβει στις 31 Ιανουαρίου ο Μπρουσκέλης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ξεχνάει όμως να βγάλει κομμάτι για τον Σπυρίδη (που είναι απών) και γίνεται της κακομοίρας. Του την πέφτουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και τον κατηγορούν ότι το έκανε επίτηδες, επειδή – όπως ισχυρίζονται – ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τα καλύτερα παιδιά του ΠΑΣΟΚ και ο Μπρουσκέλης το έκανε ως ένδειξη αντεκδίκησης.

Πανελλαδικά: ο Τσίπρας ανακοινώνει ένα ακόμη σκίσιμο Μνημονίου εντός του Φεβρουαρίου ενώ οι βουλευτές της Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ ξαναψηφίζουν με «βαριά καρδιά», όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση,  το συμπληρωματικό φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στα μέσα του μήνα.

Ο Μητσοτάκης ζητάει ξανά εκλογές ενώ μιλώντας για υποψηφιότητες κάνει ιδιαίτερη μνεία στην Ημαθία: «Αυστραλός και Νίκος έχουν αξιολογηθεί και επίσημα, τα αποτελέσματα θα σας τα πω εγώ προσωπικά όταν κριθεί σκόπιμο», αναφέρει στη δήλωσή του που παίζει σε όλα τα ημαθιώτικα ΜΜΕ. Ο Αποστόλης ο Βεσυρόπουλος νιώθει ότι κινδυνεύει η πρωτοκαθεδρία του στην Ημαθία και πηγαίνει όπου τον καλούν (χορούς, βασιλόπιτες, μνημόσυνα, πανηγύρια) χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Φεβρουάριος 2017:

ppk-kathismata - 20160530001Στην Αλεξάνδρεια γίνεται χαμός: συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό να οριστεί ημερομηνία για τα εγκαίνια του Πνευματικού. Έξι ώρες συνεδρίαση και άκρη δεν βγαίνει. Αιτία οι κρίσεις του Μαρτίου στις θέσεις της Διοίκησης του Δήμου (αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κλπ). Οι νυν θέλουν να κοπεί η κορδέλα άμεσα ενώ όσοι τρέφουν ελπίδες να τους δώσει θέση ο Γκυρίνης θέλουν τα εγκαίνια να γίνουν άνοιξη (για να στηθούν αυτοί για τις φωτογραφίες). Καυστικές δηλώσεις για το θέμα κάνει ο Μόσχος.

Στη Μελίκη επικρατεί αναταραχή γιατί κυκλοφορεί η φήμη (γνωστή ετήσια μούφα) πως μεταφέρεται το Καρναβάλι στην Αλεξάνδρεια. Ξεσηκώνονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στήνουν αντίσκηνο επάνω στη γνωστή γούρνα (που έχει μπαζωθεί εδώ και καιρό). karnmeliki2015-1Χαλκίδης και Βενιόπουλος πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες ενώ ο Σαρακατσιάνος σηκώνει επαναστατική σημαία στο παλιό δημαρχείο της Μελίκης. Γκυρίνης και Δημητριάδης πηγαίνουν μαζί εκτάκτως στη Μελίκη για να τους καθησυχάσουν.

Πίσω στην Αλεξάνδρεια ο Δελιόπουλος, μη γνωρίζοντας την κατάσταση (γιατί του έπεσαν 5-6 σφραγίσματα και καμιά 10αριά απονευρώσεις μαζεμένες, που τον κρατούσαν απασχολημένο επί 5θήμερο) ετοιμάζεται για κάτι ψιλό και καρναβαλικό, για μια «Γιορτούλα στην Πόλη». Πανικόβλητος ο Σταυρής επικοινωνεί μαζί του και του λέει να βγάλουν ανακοίνωση στην εφημερίδα του Δήμου πως στη Μελίκη θα γίνουν όλα κανονικά. «Στην ποια;;;» ρωτάει ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ που θεωρεί πως παίχθηκε παιχνίδι πίσω από την πλάτη του στο Συμβούλιο του Ιανουαρίου που δεν ήταν παρόν και κάθεται να συγγράψει την παραίτησή του…

Στα τέλη Φλεβάρη είμαστε και οι βασιλόπιτες καλά κρατούν. Ο συναγωνισμός μεταξύ των επισήμων είναι στο φόρτε του και οι life-style στήλες των τοπικών ΜΜΕ καταγράφουν την ωμή πραγματικότητα: σε 32 βασιλόπιτες πήγε ο Γκυρίνης, σε 34 ο Δελιόπουλος, σε 26 ο Δημητριάδης και επίτηδες μόνο σε 1 οι Σάκης Παντόπουλος και Φάνης Γκιουρτζής (σε αυτήν του ΚΑΠΗ, μόνο!). Οι εκ Μελίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν πήγαν πουθενά και έκοψαν βασιλόπιτα μόνοι τους, μπροστά στο αντίσκηνο, στη γούρνα.

Μάρτιος 2017:

kalathi-xartiaΜήνας κρίσεων για τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας. Είναι η ώρα που ο δήμαρχος Γκυρίνης θα επιλέξει αντιδημάρχους, προέδρους κλπ για το δεύτερο μισό της θητείας. Οι κρυστάλλινες μπάλες δεν μπορούν να ανιχνεύσουν ονόματα, παρά μόνο ένα ατέλειωτο γράφε-σβήσε σε χαρτιά που βρίσκονται επάνω στο δημαρχιακό γραφείο. Φυσικά, το καλαθάκι έχει γεμίσει…

Κάτι «Μ» διακρίνονται πίσω από τις μουτζούρες (άραγε «Μ-όσχος»;;; Μ-ανώλης;;; Μ-πασδεκόπουλος;; Μ-προυσκέλης;;; Μ-πάμπης;;;;), κάποια «Ν» (Ν-αλμπάντης;; Ν-ίκος;;;) και κάτι που μοιάζει με «S» (S-τέφανος;;; S-αρακατσιάνος;;; S-uperman;;;).

Υπάρχει και ένα απροσδιόριστο «1» ή «Ι» (Ι-σαάκ;;;), όμως δίπλα από το συγκεκριμένο χαρτί υπάρχει ένα δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Το μόνο που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ένα κονδύλι που μπήκε στη Διαύγεια (τι σόι Διαύγεια θα ήταν αλλιώς….): «Αγορά καταστροφέα σελίδων μεγέθους Α3 και Α4 για Γραφείο Δημάρχου – ευρώ 49,99».

Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την ένταση μεταξύ των συμβούλων του και να στείλει τη μπάλα στην εξέδρα, ο δήμαρχος αναγγέλλει την εκτροπή του Αλιάκμονα. Θα περνά μέσα από τον ΣΜΑ, θα συνεχίζει βόρεια-βορειοανατολικά μέσα από τον Γιδά, μετά θα στρίβει νότια και η εκτροπή θα καταλήγει δίπλα σε κάποιον Αβίν. «Ποιος είναι αυτός ο Αβίν;;;», αναρωτιούνται στην ΔΕΥΑΑΛ, νομίζοντας για μια φορά ακόμη πως πρόκειται για κάποιον Αλβανό ή έστω Τυνήσιο.

parkosxedioΣύμφωνα με όσα προαναγγέλθηκαν, το όλον έργο θα διαθέτει σημεία για ψάρεμα και κιόσκια για αναψυχή. Θα πωλούνται δολώματα ζωντανά και καλάμια ψαρέματος. Θα γίνεται ετήσιος διαγωνισμός του καλύτερου ψαρά. Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται εκ των έσω: ο Μπασδεκόπουλος αντιδρά στο ψάρεμα και θέλει χώρο κυνηγίου, ο Βουλγαράκης περίπου τα ίδια ενώ μαζί τους συντάσσονται Σταυρής (που σε ένδειξη διαμαρτυρίας φοράει όπου πηγαίνει νέο καπέλο, για κυνήγι) και ο Τάκης ο Παπαδόπουλος (που όταν είδε «χώρος εκδηλώσεων» στο σχεδιάγραμμα τα πήρε άσχημα γιατί είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας).

Ο μήνας περνάει κάπως έτσι, ονόματα δεν βγαίνουν στον αέρα και ο Γκυρίνης το τρενάρει όσο μπορεί το θέμα της ανανέωσης. Άλλωστε ένας Γιδάς ολόκληρος ασχολείται με τη συζητούμενη εκτροπή του Αλιάκμονα.

Μια νέα επικοινωνιακού τύπου κίνηση γίνεται στις 25 Μαρτίου (που δυστυχώς προβλέπεται βροχερός καιρός): δεν μπαίνει εξέδρα για να ανέβουν οι επίσημοι! Ποιοι επίσημοι;;; Αφού ακόμη υπάρχει μπέρδεμα! kafasiΛύση όμως βρίσκεται, έστω και προσωρινή: ο δήμαρχος ανεβαίνει επάνω σε ένα τελάρο, μια δωρεάν παραχώρηση στο δήμο του Φάνη του Γκιουρτζή. Αφήστε που με έναν σμπάρο, ο Γκυρίνης χτύπησε δυο τρυγόνια: οι πασοκογενείς της «Ώρας Ευθύνης» παίρνουν αυτό που θέλουν (να μη μπει εξέδρα για να είναι κοντά στο πόπολο) και ο δήμαρχος πήρε αυτό που θέλει για να καθησυχάσει τη δεξιά πτέρυγα (να ξεχωρίζει από το πόπολο η αρχή του τόπου).

Στη συνεδρίαση του Μαρτίου του Δημοτικού Συμβουλίου επανέρχεται εκ νέου το θέμα του Πνευματικού; «Εγκαίνια πότε;;;; Μας γκαστρώσατε με το ζήτημα!» επισημαίνει ανήσυχη η αντιπολίτευση (αφού δεν θέλει να πάει σε προεκλογική χρονιά το θέμα και δεν προλάβει τις φωτογραφίες ούτε αυτή) και η συνεδρίαση ξεφεύγει πλήρως. Στο τέλος αντί για το Πνευματικό παίρνουν απόφαση για το αρδευτικό της Μελίκης και ψηφίζεται ομόφωνα η πρόσληψη 400 μόνιμων υδρονομέων και η αγορά φωτοβολταϊκών ισχύος 666 μεγαβάτ για τα αντλιοστάσια (αυτό θα μας βγει σε καλό, γιατί το 2018 θα υπογραφεί σύμβαση και ο Δήμος θα πουλάει ρεύμα στη ΔΕΗ για να φωτίσει τα εργοστάσιά της στην Πτολεμαΐδα!!!).

Απρίλιος 2017:

Το Πάσχα το 2017 «πέφτει» νωρίς, στις 16 Απρίλη. Ο Τσίπρας εξαγγέλλει νέο βοήθημα στους συνταξιούχους ενόψει της εορτής και οι τσάκαλοι πολιτικοί αναλυτές των Αθηνών βλέπουν εκλογές. Μετά από αυτό ο Σόιμπλε απειλεί με Ντόιτσ-έξιτ, λέγοντας πως θα αφήσει τους Έλληνες μόνους μέσα στην ευρωζώνη! Κατόπιν εντολής πρωθυπουργού ο Τσακαλώτος παίρνει το σακίδιο στον ώμο και πάει γονατιστός Βερολίνο για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.

Υπό αυτές τις συνθήκες το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του δίνει οκτάμηνη παράταση στις αντικαταστάσεις αντιδημάρχων. Οι δήμαρχοι μπορούν να τις κάνουν όποτε θέλουν, αρκεί να τις κάνουν μέχρι τις 31/12/2017. Βούτυρο στο ψωμί δημάρχων που θέλουν να στείλουν πίσω τη διαδικασία, όπως ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Ξαφνικό όμως πρόβλημα δημιουργείται και με το Πνευματικό. Ο Ναλμπάντης, που ήταν να φύγει ταξίδι στη Νότια Αμερική για τις γιορτές, το αναβάλει λόγω των πολιτικών εξελίξεων και πιέζει να γίνει καθορισμός του χαρακτήρα του κτηρίου. «Τι θα γίνει;; Πνευματικό Κέντρο; Λαογραφικό Μουσείο;; Μουσείο γενικά;; ή πουλάμε μούσια στον κόσμο και θα κόψει την κορδέλα ο επόμενος;;» γράφει ανήσυχος στον λογαριασμό του στο twitter.

Από κάτω οι απαντήσεις πέφτουν βροχή και στο hashtag «#vaftise-to-opos-goustareis» που ανοίγει γίνεται χαμός. Σύλλογοι θέλουν να στεγαστούν και προτείνουν μεταφορά της βιβλιοθήκης κάτω από τις εξέδρες του αμφιθεάτρου γιατί ο χώρος δεν φτάνει για όλους, κάποιοι στήνουν ένα παλιό τετράηνο άροτρο στις σκάλες, ο Αλευράς φιλοτεχνεί άγαλμα του Μεγαλέξανδρου για τον χώρο ενώ ο Σάκης ο Παντόπουλος – λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει με τις εκδρομές του ΚΑΠΗ – προτείνει να γίνει το κτήριο πόλος έλξης για συνεδριακό τουρισμό.

antoniouxristos-20161208-vouliΜέσα στο όλο κλίμα (που έχει διαμορφωθεί λόγω των εθνικών εκλογών που υποτίθεται πως ο Τσίπρας ετοιμάζει) ο φωτογραφικός φακός των δαιμόνιων τοπικών ΜΜΕ τσακώνει τον βουλευτή Χρήστο Αντωνίου σε μαρμαράδικο να δίνει οδηγίες στα μαστόρια. Μετά από 6 αποκλειστικά δημοσιεύματα σε 6 διαφορετικά sites η αλήθεια βγαίνει στο φως: ο Αντωνίου έδινε παραγγελιά για μαρμάρινες πλάκες που θα γράφουν «εγκαινιάστηκε από τον βουλευτή Ημαθίας Χρ. Αντωνίου» ενώ με ένα «συμβαίνει τώρα» αποκαλύπτεται μια άγνωστη πτυχή του θέματος. Κάποιος τον είδε στο Πράκτικερ στην Σαλονίκη (πήγε μακριά για να μην τον πάρουν είδηση) να αγοράζει ένα μυστρί και ένα ψαλίδι για να κόβει κορδέλες.

Παρέμβαση κάνει και ο Μόσχος, έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη τον Κιρκιλιαννίδη. «Η παράταξη έχει ακόμη άλυτα προβλήματα» αναφέρει και προαναγγέλλει εμφάνισή του στο EuroNews, στην οποία θα αποκαλύψει πολλά. Ο Γιάννης σε άλλο κλίμα κάνει λόγο για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ: «Όσο κι αν χτυπιούνται, το πρωτάθλημα θα έρθει στα Τρίκαλα» λέει και παίρνει μπροστά στα μάτια όλων το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου (που ο Αλευράς είχε φτιάξει για το Πνευματικό) και το στήνει έξω από το γήπεδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Τρικάλων.

fylloneoΣτο Δημοτικό Συμβούλιο εισάγεται μια καινοτομία: οι γραπτές ερωτήσεις συμβουλών που απαντώνται την ίδια στιγμή. Πρώτος που επωφελείται ο Κίμων, που μετά από τα φύλλα που πέφτουν ρωτάει, τώρα που είναι άνοιξη, για τα φύλλα που φύονται στα δένδρα (και δημιουργούν πρόβλημα στο οπτικό πεδίο νοικοκυρών που είναι κουτσομπόλες και πλέον δεν μπορούν να δουν στο απέναντι πεζοδρόμιο). Ο αντιδήμαρχος Τόκας αρνείται να απαντήσει αμέσως. Στην έξοδο αποκαλύπτει το γιατί: «έχω κουραστεί να αλλάζω λάμπες στις κολώνες, δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα. Ρωτήστε τη Μητέρα Φύση».

Ο κακός χαμός γίνεται τη Μεγάλη Παρασκευή. 120 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα κόβει η αστυνομία σε διάφορους συμβούλους και πολιτευτές. Όλοι θέλουν να πάνε σε όσους περισσότερους επιτάφιους μπορούν. Χρυσές δουλειές κάνουν και οι ορθοπεδικοί της περιοχής, αφού οι διελεύσεις κάτω από τους επιτάφιους θυμίζουν διελεύσεις τούρκικων αεροσκαφών από το FIR Αθηνών. Είναι πολλές, πάρα πολλές. Ο Γκυρίνης αποφασίζει να πάει σε επιτάφιο σε ξωκλήσι, όπου είναι σίγουρος πως δεν θα συναντήσει κανέναν σύμβουλό του (και τον κατηγορήσουν οι υπόλοιποι πως δεν τους παίζει στα ίσια). Είναι όμως άτυχος, αφού το πρόγραμμά του διαρρέει και στο τέλος όλοι θα καταλήξουν στο ίδιο με αυτόν ξωκλήσι. Στην Αλεξάνδρεια γίνονται επιτάφιοι χωρίς την παρουσία επισήμων από το Δήμο. Στις εκκλησίες θα βλέπει κανείς μόνο τους ιερωμένους, τον κόσμο και εκ περιτροπής τους βουλευτές.

ovelias-keda-alexΤα ωραία όμως δεν σταματούν εκεί. Το Πάσχα η ΚΕΔΑ διοργανώνει μια γιορτή – έκπληξη: «Πάσχα στην Πόλη!». Αρνιά, κατσίκια, γαρδούμπες, κοκορέτσια ψήνονται σε ειδικά επιλεγμένους χώρους σε όλες τις πλατείες της Αλεξάνδρειας. Όμως τα τοπικά ΜΜΕ τα βάζουν με το δίδυμο Δελιόπουλου – Σταυρή για μια ακόμη φορά: βρήκαν ότι τα αρνιά είναι από τα Σκόπια, τα κατσίκια από την Αλβανία ενώ αυτοί που γυρίζουν τις σούβλες θα πληρωθούν αδρά κόβοντας τιμολόγια που θα αναγράφουν ως φορολογική έδρα τη Βουλγαρία. Νέο σκάνδαλο ξεσπά ανήμερα το Πάσχα λοιπόν και ο Δελιόπουλος κάθεται να (ξανα)συγγράψει την παραίτησή του…

Μάιος 2017:

gyr-garyfΠρωτομαγιά και ο δήμαρχος Γκυρίνης εκδίδει μήνυμα για την εργατική Πρωτομαγιά. Του βγαίνει όμως ολίγον… κατακόκκινο (ότι να ‘ναι γράφουν αυτοί οι λογογράφοι!!) και οι νεοδημοκράτες σύμβουλοί του τον κατηγορούν ότι ετοιμάζεται να μεταπηδήσει στο ΚΚΕ. Τον καταγγέλλουν δε στην ΝΔ και ζητούν την αποπομπή του από την Κ.Ε., στην οποία είναι μέλος. Για μια ακόμη φορά θα σταθεί τυχερός, αφού τον σώζουν οι γνωριμίες του Νίκου και τα κονέ του Κώστα μέσα στη ΝΔ!

Στην Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνεται στην Αλεξάνδρεια κάποια λουλούδια δεν έχουν καθόλου σουξέ, παρά το ότι η διοργάνωση είναι άψογη: τα γιούλια, οι βιόλες και τα γιασεμιά. Λόγω του γενικότερου κλίματος στα δημοτικά πράγματα επιβεβαιώνεται και το γνωστό άσμα «Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά, μαραμένες οι ελπίδες μας όλες…».

gionviddsΤο μεγάλο «μπάμ» γίνεται στα μέσα του μήνα: Ο Μπάμπης ανακοινώνει την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2019. Σε συνέντευξη τύπου – τραπέζωμα με καρμπονάρα που κάνει σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο της Αλεξάνδρειας ο Μπάμπης, μετά από 3 τουλάχιστον χρόνια πολιτικής σιωπής, κάνει μια δήλωση βόμβα: «Εγώ θα κατέβω και από σήμερα δηλώνω πως ξεκινούν τα εκλογομαγειρέματα. Άλλωστε είμαι γνωστός για τις μαγειρικές μου ικανότητες». Και προαναγγέλλει περιοδεία στα χωριά του Δήμου από Σεπτέμβριο. Μέχρι το βράδυ της επόμενης ημέρας έχει καταφέρει να αποσπάσει τις δηλώσεις τουλάχιστον 30 υποψηφίων.

Στη Βουλή έρχεται νέο φορολογικό. Οι Ημαθιώτες βουλευτές ψηφίζουν το νομοσχέδιο με ψήφους 4-0. Οι τρεις του ΣΥΡΙΖΑ επειδή πρέπει να σωθεί η χώρα από τους γύπες και την Τρόικα, ο ένας της ΝΔ επειδή η χώρα πρέπει να μείνει σε ευρωπαϊκή πορεία. 120.000 άνθρωποι στην Ημαθία προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς εννοούν οι τέσσερεις αντιπρόσωποί τους στη Βουλή.

Στα χωράφια τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, βρισκόμαστε ήδη στα τέλη της Άνοιξης. Όμως, μετά το φορολογικό (που έφερε νέα αύξηση στο αγροτικό πετρέλαιο) στον κάμπο κάνουν την εμφάνισή τους μετά από πολλά χρόνια κάρα, βοϊδάμαξες, βόδια ενώ θραύση κάνει εισαγωγέας βουβαλιών από το Κιλκίς. Κάποιοι κλέβουν το άροτρο που υπήρχε μπροστά από το ΠΠΚ της Αλεξάνδρειας αλλά συλλαμβάνονται. «Θα το χρειαζόμασταν μετά τα βαμβάκια στα χωράφια» υποστηρίζουν στην απολογία τους και αθωώνονται. Η αγροτιά στην Ελλάδα πάει καλά, και αυτό φαίνεται.

calcio-lprskΣτη γήπεδα η Ημαθία στενάζει και το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας τελειώνει. Τα πανηγύρια τρελά, τα γλέντια κρατάνε 3 μέρες ενώ η Τοπική Αρχή διέταξε φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων της έδρας της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα. Δεν θα σας πούμε την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα, για ευνόητους λόγους. Εδώ ολόκληρη Πυθία και ποτέ δεν έδινε ξεκάθαρους χρησμούς…

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΤΟΥ 2017

ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ