Κατηγορίες
στήλες

Ηλέκτρα: το σοκ της ζυγαριάς, η Αριάδνη και ο ήρωας κύριος Παναγιώτης

electra1 copy2017 ευχές για την νέα χρονιά κορίτσια και αγόρια. Εύχομαι η νέα χρονιά να δώσει στον καθένα από σας και μάλιστα απλόχερα ότι επιθυμεί και προπάντων να δώσει υγεία σε όλους μας.

Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος της δεύτερης εβδομάδα του νέου έτους. Πέρασαν οι γιορτές χωρίς να το καταλάβω. Μη μου πείτε πως δεν το βιώνετε και εσείς κάθε χρόνο κορίτσια. Πότε ήταν παραμονή Χριστουγέννων και πότε ήρθε του Αϊ Γιάννη, ούτε που κατάλαβα. Είναι και η πρωτεύουσα λίγο πλανεύτρα με όλα αυτά που έχει, πέρασε ο καιρός γρήγορα. Με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω όλους εκεί, για τη φιλοξενία και για τις ωραίες μέρες που περάσαμε.

Όλα τα ωραία κρατούν λίγο όμως.

Όλοι λένε ότι μετά τις γιορτές μας πιάνει κατάθλιψη επειδή επιστρέφουμε στην καθημερινότητα μας. Διαφωνώ ριζικά. Φανταστείτε να ήταν συνέχεια γιορτές. Θα χαμε σκυλοβαρεθεί. Θα νιώθαμε όπως ακριβώς νιώθει ένας ζαχαροπλάστης ύστερα από είκοσι χρόνια δουλειάς. Δεν πλησιάζει πλέον σε γλυκά να το ξέρετε. Η αναμονή είναι αυτή που μας κάνει να χαιρόμαστε τις γιορτές ανά το έτος.

Ας  αφήσουμε λοιπόν πίσω μας τα φετινά Χριστούγεννα κρατώντας στο μυαλό μας τις όμορφες στιγμές που περάσαμε  με τους φίλους και την οικογένεια μας.

bildonnΈμενα (όπως και για πολλές από σας) άλλο είναι το πρόβλημα μου κάθε χρόνο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μη μου πείτε ότι δεν καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλώ. Όλες μας παθαίνουμε ένα σοκ όταν ανεβούμε στη ζυγαριά και ανακαλύπτουμε ότι πήραμε 2-3 κιλά. Και τότε είναι η στιγμή που μετανιώνουμε για κάθε κουραμπιέ ή μελομακάρονο, όπως επίσης και για τα κάθε λογής κοψίδια που φάγαμε όλες αυτές τις μέρες. Για εμάς είναι διπλά πιο δύσκολη η κατάσταση, αφού πρέπει να τα δοκιμάζουμε κιόλας, πριν τα σερβίρουμε. Για να μην πω και για το αλκοόλ που καταναλώσαμε αφού λίγο-πολύ όλες μας βγήκαμε για ένα ποτάκι (μεταξύ μας, για πολλά ποτάκια) με φίλους ή με τον καλό μας.

«Αναγκαστικά» τώρα έρχεται η στιγμή που θυμώνουμε με τον εαυτό μας και αποφασίζουμε να γραφτούμε σε κάποιο τμήμα εκγύμνασης όπως aerobics, pilates ή zumba για να επανέρθουμε σε φόρμα και να μας χωρέσει το αγαπημένο μας skinny jeans. Η συμμετοχή άλλωστε σε τέτοια τμήματα είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Εκτονώνεσαι, κάνεις ωραίο σώμα αλλά και βρίσκεσαι με τις φίλες σου. Με λίγα λόγια περνάς καλά.

Όμως κορίτσια (και αγόρια), εκεί που ήμασταν όλες έτοιμες για να νέο ξεκίνημα με δίαιτα, κάνει την εμφάνιση της η Αριάδνη. Μη μου πείτε ότι δεν την ξέρετε – αν και αυτό που μου τη δίνει αφάνταστα είναι το ότι σε όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα δίνουν γυναικεία ονόματα. Έναν ή δυο τυφώνες είχαν κάποτε βαφτίσει με ανδρικό όνομα και το είχαν θεωρήσει ως την είδηση του αιώνα.

Δεν υπάρχει δημοσιογράφος που να μη έχει μιλήσει για την Αριάδνη στα τηλεοπτικά κανάλια. Δεν το συζητώ για τους μετεωρολόγους (guest stars της εβδομάδας). Έρχεται λοιπόν η Αριάδνη και μπαίνει όλη η χώρα στην κατάψυξη και στη συνέχεια χιονίζει παντού. Ακόμη και εκεί που είχε να χιονίσει 30 χρόνια. Πολλά τα προβλήματα στον κρατικό μηχανισμό αλλά ήταν αναμενόμενο αφού όλη η χώρα ήταν μια πελώρια κατάψυξη. Εννοείται ότι έκλεισαν και τα σχολεία σχεδόν σε όλη τη χώρα όπως και στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

xioni-anagnΠάντως από ότι μαθαίνω, το τι ευχαριστίες άκουσε ο κύριος Παναγιώτης μας από μαθητές δε λέγεται. Παρατάθηκαν βλέπετε οι διακοπές τους για μια ακόμη εβδομάδα και αυτό έκανε ήρωα τον δήμαρχο. Όλοι περίμεναν κάθε μέρα την ανακοίνωση του δήμου  για το κλείσιμο των σχολείων και μετά ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς. Αν μπορέσει να μετατρέψει το 2019 αυτές τις ιαχές θριάμβου σε ψήφους, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Αν και μέχρι το 2019 θα ψηφίζουν μόνο όσοι είναι τώρα στα Λύκεια. Αν το θυμηθούν τότε…

Κάθισε καλά όμως το όλο θέμα και για τους εκπαιδευτικούς, αφού ποτέ κανείς δε θα έλεγε όχι σε μια ακόμη εβδομάδα άδεια. Και για να σοβαρευτούμε λίγο τώρα γνώμη μου είναι πως καλώς έπραξαν και τα έκλεισαν τα σχολεία ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας και οι άλλοι δυο δήμαρχοι της Ημαθίας, αφού υπήρχαν σοβαροί λόγοι. Εδώ χάνονται μαθήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους για ασήμαντα πράγματα.

Επειδή οφείλουμε να στηρίξουμε και την οικονομία να υπενθυμίσω ότι ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και είναι ευκαιρία να κάνετε έξυπνες αγορές με πολύ λιγότερα χρήματα. Αφήστε που θα σας χρειαστούν αφού ξεκινούν οι ετήσιοι χοροί των συλλόγων και δε γίνεται να φοράμε όλο τα ίδια σύνολα. Επίσης παράλληλα με τη γυμναστική ας προσπαθήσουμε όλες να μειώσουμε τα λιπαρά από τη διατροφή μας και να καταναλώνουμε περισσότερες σαλάτες και φρούτα. Και πολύ νερό εννοείται. Το καλοκαίρι δε θα αργήσει να έρθει κορίτσια, να το θυμάστε. Ήδη μισός μήνας πέρασε, πιάνουμε Καθαρά Δευτέρα σε λίγο, μετά γρήγορα – γρήγορα Πάσχα, να και του Αγίου Πνεύματος… τσουπ, έφτασε το καλοκαιράκι!!!!!

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους και να θυμάστε ότι τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία.

Κάπου εδώ όμως θα κλείσω κορίτσια και θα επανέρθω δριμύτερη (σίγουρα όχι σαν την Αριάδνη) τις επόμενες ημέρες. Ραντεβού για τότε.

Πολλά φιλιά

electra-redrose