Κατηγορίες
στήλες

Ηλέκτρα: η blue Monday, ο υδραυλικός και η πρώτη κυρία ντυμένη σε baby blue

Αυτή τη φορά μη μου πείτε, είμαι πιστή στο ραντεβού μας κορίτσια μου και αγόρια μου. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και πλέον να έχετε βρει τους ρυθμούς σας. Αρκετά με το γιορταστικό κλίμα, πέρασαν πάνω από 20 μέρες από την επίσημη λήξη της εορταστικής περιόδου.

Όπως θα διαβάσατε στο διαδίκτυο (που κυριαρχεί στην καθημερινότητα μας), η Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ήταν η περιβόητη «Blue Monday».  Σύμφωνα με τους ειδικούς, η 3η Δευτέρα του Γενάρη θεωρείται πως είναι η πιο καταθλιπτική μέρα. Τελείωσε η γιορταστική περίοδος, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέρασαν, ο χειμώνας είναι στα φόρτε του, τα οικονομικά αντίθετα είναι στο ναδίρ τους  ενώ το καλοκαίρι είναι μακριά και αργεί να εμφανιστεί ακόμη…

 

Και έρχομαι εγώ και αναρωτιέμαι τώρα κορίτσια: αυτούς περιμέναμε να μας τα πουν ή το internet; Ή μήπως δεν αντιμετωπίζαμε τις ίδιες ακριβώς δυσκολίες κάθε Γενάρη; Οι δυσκολίες που προανέφερα υπήρχαν πάντα, υπάρχουν σήμερα και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον. Ίσως στο μέλλον να είναι μάλιστα ακόμη πιο μεγάλες. Τα εμπόδια όμως μπορούν να προσπελαστούν και τα προβλήματα να λυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αρκεί να το θελήσουμε. Για μένα προσωπικά πρόβλημα είναι μόνο το σοβαρό πρόβλημα υγείας και τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται.

Ας μην επιτρέπουμε λοιπόν να μας αυθυποβάλλουν με θεωρίες τέτοιου είδους. Εμείς έχουμε το προνόμιο να ζούμε στη χώρα του φωτός που τις περισσότερες ημέρες επικρατεί ηλιοφάνεια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η έκθεση στο ηλιακό φως αυξάνει τις ενδορφίνες και μας φτιάχνει τη διάθεση. Έτσι εξηγώ εγώ το πως αντέχουμε τόσα χρόνια με τα μνημόνια.

Και μια που αναφέρθηκα στα καιρικά φαινόμενα, θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά στο επάγγελμα του μήνα. Ναι, αυτό που μαντέψατε είναι, γιατί είμαι σίγουρη πως το μαντέψατε: υδραυλικός!

Ναι, υδραυλικός κορίτσια. Χρυσές δουλειές έκαναν όλοι τους μετά την αποχώρηση της Αριάδνης από τη χώρα μας. Βάζω στοίχημα ότι οι περισσότερες από σας αναζητήσατε κάποιον το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν τόσο δυσεύρετοι, που σε λίγο θα φωνάζουμε «κορίτσια ο υδραυλικός» κάθε φορά που βλέπουμε έναν, όπως φώναζαν κάποτε οι κοπέλες όταν έβλεπαν τον Μπάρκουλη. Μεγάλο σουξέ σας λέω. Τύφλα να ‘χουν τα πτυχία που πολλοί τα έχουν μέσα σε ακριβά κάδρα κρεμασμένα στους τοίχους. Άσχετο, αλλά γιατί όποτε μιλάω για πτυχία μου έρχεται στο νου εκείνο το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο τραγούδι του Μακεδόνα, το «Πάρ’ το Λίζα και κάν’ το κορνίζα»;; (πάντα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο τραγούδι φίλες μου).

Μετά την Αριάδνη είχαμε και τον «τυφώνα» Τράμπ. Αφού κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου (όπως τις κέρδισε…), την προηγούμενη βδομάδα έγινε η ορκωμοσία του. Πολλές οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με το καλημέρα σας και με τη συμμετοχή επώνυμων μάλιστα. Δύσκολες εποχές για έναν πλανητάρχη θα έλεγα εγώ. Αλλά αυτά είναι πολιτικά και από πολιτικά εγώ δεν σκαμπάζω και πολλά – πολλά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν πάω να ψηφίσω, μια συνήθεια που οι μικρότερες από εσάς έχουν αποκτήσει αλλά πρέπει να αποβάλλουν.

Τα πολιτικά τα αφήνουμε λοιπόν κατά μέρος. Ας δούμε το άλλο μέρος της ορκωμοσίας, το αισθητικό. Και αυτό επειδή εμφανίστηκε ένα νέο πρόσωπο προς συζήτηση στις γυναικοπαρέες, η πρώτη κυρία Μελάνια Τράμπ.

Είτε το θέλουν κάποιες, είτε όχι η νέα πρώτη κυρία είναι πανέμορφη και σχετικά μικρή (σε σχέση με τα 70 χρόνια του συζύγου της). Στα 46 της, με ύψος 1,80 και πρώην μοντέλο, η Σλοβένικης καταγωγής Μελάνια θα τραβήξει τα φώτα επάνω της για την επόμενη τετραετία. Ήδη το έχει κάνει, παραδεχτείτε το κορίτσια!

Η επιλογή της να φορέσει στην ορκωμοσία εκείνο το κασμιρένιο baby blue σύνολο που συνδύασε με ασορτί γάντια και γόβες στιλέτο κέρδισε όλες τις εντυπώσεις. Δημιουργία Ralph Lauren (ενώ στο μεσοδιάστημα υπήρξαν άλλοι σχεδιαστές που δεν θέλησαν να ράψουν για αυτή και ειδικά για να φορέσει κάτι δικό τους τη συγκεκριμένη ημέρα), το συνολάκι θύμισε σε παλαιότερους και σε κριτικούς μόδας την Τζάκι και την ορκωμοσία του δικού της συζύγου Τζων Κένεντι. Όσον αφορά τα μαλλιά, η Μελάνια στην ορκωμοσία έκανε την αλλαγή. Άφησε κατά μέρος το look που δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ (μαλλιά λυτά με χαλαρά waves και χωρίστρα στη μέση, με επιπλέον όγκο στην κορυφή) και εμφανίστηκε με μαλλιά πιασμένα σε κότσο ενώ το μεικ-απ ήταν κλασσικό και ελαφρύ.

Πολύ ωραίες ήταν επίσης και οι τουαλέτες που επέλεξε να φορέσει στις δεξιώσεις που συνόδευαν την ορκωμοσία του συζύγου της. Αν και εκεί δεν έπαιζε μόνη της, αφού η πανταχού παρούσα (όπως αναμένουν όλοι) κόρη του νέου προέδρου ήταν και αυτή χάρμα οφθαλμών. Οι τουαλέτες τους ήταν εξαιρετικές, δημιουργίες όπως διαβάζω του Hervé Pierre (Μελάνια) και της Carolina Herrera (η Ιβάνκα επέλεξε μια τουαλέτα της γνωστής σχεδιάστριας, στο χρώμα της σαμπάνιας).

Φωτιά θα πάρουν τα φλας των δημοσιογράφων τα προσεχή χρόνια, να το ξέρετε!

Θα το ξαναγράψω για μια ακόμη φορά: η κοπέλα είναι 46 ετών. Σίγουρα δεν είναι δυνατόν όλες οι 46άρες να είμαστε ακριβώς όπως η Μελάνια ή να φοράμε τα συνολάκια που αυτή μπορεί να πληρώνει και να φοράει, όμως μήπως τελικά η καλύτερη περίοδος για όλες μας ξεκινά μετά τα σαράντα;;

Quote της εβδομάδας: «Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές». Ας είμαστε προσεκτικές λοιπόν στο πως φερόμαστε στους άλλους γιατί ρόδα είναι και γυρίζει.

Εδώ κάπου θα κλείσω αγαπημένες μου. Και ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες ημέρες.

Πολλά φιλιά ως την επομένη φορά.