Κατηγορίες
καιρός

Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ για πολλές περιοχές της χώρας

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού (επιδείνωση που θα ξεκινήσει το βράδυ της Δευτέρας 23/1) προβλέπει σε δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο καιρός θα χαλάσει από τα νοτιοδυτικά και θα επεκταθεί σταδιακά. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες (που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικά από χαλαζοπτώσεις και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

 

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου αναμένεται η εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων στα νησιά του Ιονίου και στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανώς στην Αττική και στην Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Επίσης, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ της Δευτέρας στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα). Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερόμενες περιοχές (μέχρι τις απογευματινές ώρες) καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τέλος την Τετάρτη (25/01/17) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.