Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος Νέα Δημοκρατία Οικονομία

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην ΕΣΕΕ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΕΕ ΝΔΟ Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τους Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, βουλευτή Επικρατείας, και κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, βουλευτή Ημαθίας, στο πλαίσιο συναντήσεων με τις διοικήσεις φορέων της οικονομίας, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, την δεύτερη επίσκεψη, στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στα γραφεία της στην Αθήνα.

Κατά την επίσκεψη, έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, υπό τον Πρόεδρό της, κ. Βασίλη Κορκίδη.

 

Συζητήθηκαν θέματα της Ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα θέματα που απασχολούν τον κόσμο του εμπορίου και τις εμπορικές επιχειρήσεις, όπως η υποτονικότητα της αγοράς την εορταστική περίοδο, η μειωμένη καταναλωτική δαπάνη, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός, το παρεμπόριο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και Δημοσίου, οι αλλαγές στο φορολογικό και το ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες θα εστιάζουν:

1ον. Στη στήριξη της ανταγωνιστικής εμπορικής δραστηριότητας, στον περιορισμό και τον εξορθολογισμό της φορολογικής επιβάρυνσης της εμπορικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

2ον. Στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης σε ρευστότητα για τις βιώσιμες εμπορικές επιχειρήσεις.

3ον. Στην ενδυνάμωση της διασύνδεσης της εγχώριας παραγωγής με την εμπορική δραστηριότητα, τόσο για την εσωτερική, όσο και για τη διεθνή αγορά.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω βελτίωση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος για τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και στην προώθηση δράσεων για την ενδυνάμωση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Οι επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν τη συστηματική συνεργασία με τις διοικήσεις των φορέων της οικονομίας, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης στρατηγικής και πέραν των Μνημονίων για την ανάταξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας.