Κατηγορίες
Ελλάδα Ευρωπ. Ένωση

ΕΕ και “σύμπνοια” απόψεων: μια ακόμη “στήριξη” εταίρου μας

Πως το γράφαμε για την ΕΕ χθες ΕΔΩ και πήδηξαν ορισμένοι και μας τη είπαν κιόλας (επειδή προφανώς έχουν τάσεις λατρείας ολοκληρωτικών καθεστώτων και δεν σηκώνουν και κουβέντα όταν γράφεται ή ακούγεται κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν);;;

«Κι αν έχει έρθει η ώρα του χωρισμού;;»

Τώρα, μετά την εξέλιξη της αναγνώρισης των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τη Μάλτα (το εξάμηνο αυτό η Μάλτα ασκεί την προεδρία της ΕΕ), τι ακριβώς έχουν να πουν;; Η εξέλιξη ήρθε λίγες ώρες μετά από αυτό που γράφαμε.

 

Και θα το πούμε μια ακόμη φορά:

λαός που την είδε «περιούσιος» ή που προσπάθησε μόνος του να κάνει κάτι (χωρίς να δίνει δεκάρα για τους υπόλοιπους, λες και είναι μόνος επάνω στον πλανήτη), δεν είδε ούτε προκοπή ούτε είχε ευοίωνο μέλλον.

Όπως, αντίθετα, λαός που εθελοτυφλεί και που κολλάει (όπως κολλάει η μύγα στο σκατό) σε «φίλους» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτη τους, πάλι δεν είδε προκοπή.

Καιρός λοιπόν για αναθεωρήσεις, μέσα σε ένα υγιές και ισότιμο πλαίσιο;; ή μήπως συνέχιση στο γνωστό πλαίσιο, που το μόνο που παράγει είναι προβλήματα;; Η επιλογή είναι δική μας…