Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας ραδιόφωνο

Γκυρίνης στο Ράδιο Avena για δημοσιεύματα, κακοκαιρία και αλλαγές στο σχήμα

gyrinisradiokampanisΓια μια σειρά θεμάτων μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Τάσου Καμπάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό AVENA 97.7 το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.

Αρχικά ερωτήθηκε για ένα θέμα που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει κάποια διάσταση, για αυτό των οχημάτων που μεταφέρουν τα απορρίμματα του Δήμου στα Γιαννιτσά. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γίνει δημοσιεύματα τόσο σε τοπική εφημερίδα όσο και σε αρκετά τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, στα οποία ο Δήμος κατηγορείται πως ολιγώρησε με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημοτικό ταμείο.

Ο δήμαρχος μίλησε για σκοπιμότητα κατασυκοφάντησης, γιατί όπως ανέφερε «δεν είναι δυνατόν δήμος να βγάλει πινακίδες σε όχημα που δεν του ανήκει». Μεταξύ άλλων είπε:

«Έχω παραδώσει την αλληλογραφία σε όποιον τη ζήτησε. Ο Δήμος έψαξε και βρήκε τρόπο και ζήτησε από το υπουργείο να γίνει μια κατ’ εξαίρεση ταξινόμηση με τη βοήθεια του βουλευτή που ανέφερα και ευχαρίστησα στο Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. εννοούσε τον βουλευτή Χ. Αντωνίου). (…) Το ασφαλιστήριο του οχήματος επιβεβαιώνει ποιανού ήταν το αυτοκίνητο και ποιος θα έπρεπε να βγάλει πιο έγκαιρα τις πινακίδες. Είναι ξεκάθαρο (…), τόσο απλά. Όλοι καταλαβαίνουν ότι πίσω από αυτό – εννοώντας όσα ακούγονται – κρύβεται μια σκοπιμότητα.»

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας είπε ότι η δημοτική αρχή και οι υπάλληλοι του δήμου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους. Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να κλείσουν τα σχολεία στο Δήμο Αλεξάνδρειας την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας για συνδυασμό καταστάσεων (παγετός, χιόνι, πάγωμα υδραυλικών εγκαταστάσεων με επιπτώσεις στην υγιεινή, μετάβαση μαθητών σε αντίξοες συνθήκες, ακατάλληλη θέρμανση) ενώ όπως είπε κατά τη διάρκεια των ημερών που ήταν κλειστά τα σχολεία, όπου ήταν εφικτό, έγιναν αποκαταστάσεις.

Ερωτήθηκε επίσης για τη χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο, αλλά και για το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και τα κέντρα κοινότητας – δηλαδή για δομές που σχετίζονται με τη διευκόλυνση και ελάφρυνση συνδημοτών μας που βοηθούνται από αυτές. «Είμαστε από τους Δήμους που με τον καλύτερο τρόπο υποβάλλουμε έγκαιρα – και ότι υποβάλλουμε εντάσσεται – μελέτες στο ΕΣΠΑ. Σύντομα θα τα έχουμε σε λειτουργία», είπε για το θέμα αυτό. Αναφερόμενος δε σε μελέτες που έχουν κατατεθεί ή που είναι σε στάδιο κατάθεσης, ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, είπε ότι θα υποβληθεί μελέτη για την αποχέτευση της Μελίκης.

Για τις αλλαγές στο διοικητικό σχήμα: «Να αναμένουμε αλλαγές»

Ο δήμαρχος ερωτήθηκε επίσης για τις αλλαγές που θα γίνουν σε περίπου 2 μήνες σε αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων και επιτροπών κλπ και ήταν σαφής: «να αναμένουμε αλλαγές».

Όπως σημείωσε «Υπάρχει υλικό, ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να προσφέρει (…) κάποιες αλλαγές θα γίνουν» ενώ αναφερόμενος στα σχόλια-φήμες που εδώ και καιρό ακούγονται σχετικά με πρόσωπα που θα παραμείνουν, θα αντικατασταθούν ή που θα αναλάβουν ήταν σαφέστερος: «Επί του προκειμένου πέραν εμού δεν γνωρίζει κανένας τίποτε.» Τέλος μιλώντας όχι συγκεκριμένα για πρόσωπα αλλά γενικά ανέφερε πως «οι επιλογές θα είναι τέτοιες που θα δώσουν ώθηση στην ήδη ισχυρή μηχανή του Δήμου. (…) Ευκαιρίες πρέπει να υπάρξουν και σε άλλους, πέραν από τους αρχικά τοποθετηθέντες».