Κατηγορίες
Βέροια

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τα γεγονότα στη Βέροια

syrizaΑπό το γραφείο τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στη Βέροια στα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αποκαλύπτοντας όλο και περισσότερες σκοτεινές πτυχές της δράσης της, η εγκληματική ναζιστική οργάνωση εγκαινίασε τα γραφεία της  στη Βέροια.

Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορους τους δημοκρατικούς πολίτες, άνδρες και γυναίκες, της Βέροιας οι οποίοι πρέπει να αντισταθούν στον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τη φασιστική μισαλλοδοξία.

Το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση ήταν και είναι ξεκάθαρο, όπως είναι και απέναντι σε όλους όσοι έστρωσαν το έδαφος για την άνοδό της , διότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για κάθε δημοκρατικό πολίτη, αποτελεί ύψιστο καθήκον οι ιδεολογικοί απόγονοι των συνεργατών των Ναζί, να απομονωθούν κοινωνικά και πολιτικά, και να καταλήξουν εκεί που ανήκουν, στα σκοτάδια της Ιστορίας.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τα στελέχη του χωρίς καμία εξαίρεση, και καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής τους διαδρομής, έχουν δώσει αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό. Η όψιμη ανακάλυψη φασιστικής απειλής από τη ΝΔ η οποία για χρόνια κάλυψε την δράση της και πρόσφερε πολιτική νομιμοποίηση στο νεοναζιστικό μόρφωμα , δεν πείθει κανέναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας καταδικάζει τη εμφάνιση της ΧΑ και καλεί το δημοκρατικό λαό της πόλης να απαντήσει απομονώνοντας τη ναζιστική συμμορία.

Σε μια εποχή που η ακροδεξιά δυναμώνει και απειλεί την Ευρώπη και η ακροδεξιά ατζέντα υιοθετείται και από άλλους πολιτικούς χώρους πρέπει να απαντήσουμε με πολιτικό τρόπο. Με την  ανάδειξη ενός ειρηνικού αντιφασιστικού κινήματος που θα αντιπαραθέσει τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στη βία των νεοναζιστών.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων και την άσκοπη και υπερβολική χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής, τα οποία  έπνιξαν κυριολεκτικά την πόλη και προκάλεσαν προβλήματα όχι μόνο στους κατοίκους γύρω από την πλατεία ρολογιού αλλά και στο ευρύτερο κέντρο της πόλης.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ»