Κατηγορίες
ανακοινώσεις Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας

niseli agrotes 20160119 - 18Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας έγινε γνωστό πως την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στη Σκύδρα βρέθηκε αντιπροσωπεία του, προκειμένου να λάβει μέρος  σε συζήτηση με αγρότες από την υπόλοιπη χώρα για δύο θέματα:

Πρώτον, να ολοκληρωθεί το κείμενο που ξεκίνησε στη συνέλευση στα Αμπελάκια και το οποίο τελικά στάλθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, προκειμένου να συζητηθεί το αγροτικό ζήτημα στη Βυλή στις 12 με 14 Ιανουαρίου. Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος η τελική θεματολογία συνυπογράφηκε και από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας.

Δεύτερον, να συζητηθεί το ραντεβού της Τετάρτης με τον Υπουργό Γεωργίας, ένα ραντεβού στο οποίο το Δ.Σ αρνήθηκε να παραστεί καθώς θεωρεί ότι δεν γίνεται με τους όρους που αυτό επιθυμεί καθώς ουδεμία εξασφάλιση υπήρχε ότι στην αίθουσα θα υπήρχαν και εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών ή Εργασίας, εφόσον ο Σύλλογος θεωρεί πως ασφαλιστικό και φορολογικό είναι αυτά που μας οδηγούν τους αγρότες στην εξαφάνιση.

Στην ίδια ανακοίνωση το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει ακόμη τα εξής: «Επίσης  επειδή  αυτός  ο σύλλογος  αντλεί  τη δύναμη  του από  τα μέλη  του και πλέον έχει αποτινάξει από πάνω του όρους όπως νεοσύστατος ή ακόλουθος, μέσω  του ΔΣ θα είναι παρόν πάντα με δυνατή και καθαρή φωνή σε τέτοιου  είδους  συσκέψεις, πάντα αξιολογώντας πρώτα  τους συνομιλητές, τις προθέσεις αυτών αλλά και των συνθηκών που επικρατούν κάθε φορά.»

«Ενημερώνουμε επίσης ότι στο σχεδιασμό του ΔΣ περιλαμβάνονται ημερίδες που αφορούν τις κύριες καλλιέργειες της περιοχής μας όπως το βαμβάκι, το συμπύρηνο και επιτραπέζιο ροδάκινο καθώς και τα μήλα , όπως επίσης και ημερίδες που αφορούν  το ζαχαρότευτλο και κάποιες  νέες  καλλιέργειες. Ιδιαίτερη βαρύτητα  θα δοθεί στο τρόπο  δημιουργίας συνεταιρισμού και ομάδων  παραγωγών.

Τέλος επειδή κοινή διαπίστωση είναι ότι ο αγροτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό, καλούμε τα μέλη μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να δώσουν, όπως  πάντα, βροντερό παρόν όπου κριθεί απαραίτητο, ξεκινώντας από την αμέσως επόμενη  γενική συνέλευση για την οποία θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα», καταλήγει η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας.