Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Δήμος Αλεξάνδρειας

Αγρότες Αλεξάνδρειας: η συμμετοχή θα κρίνει το τόπο και τον τρόπο των κινητοποιήσεων

Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας η συνέλευση των αγροτών του Δήμου Αλεξάνδρειας η οποία ως αποκλειστικό θέμα είχε την παράθεση της κατάστασης σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τρόπο που θα συμμετάσχει σε αυτές ο Σύλλογος.

Στη γεμάτη από αγρότες αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκαν προτάσεις και ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την «αδήριτη» όπως χαρακτηρίστηκε ανάγκη να βγουν οι αγρότες στους δρόμους και να διεκδικήσουν τη βιωσιμότητα του κλάδου.

 

Οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν, κατόπιν πρότασης του Δ.Σ. του Συλλόγου, από αύριο τα τρακτέρ να βγουν σε κεντρικά σημεία σε όλο το Δήμο (Αλεξάνδρεια / κεραμουργείο, Πλατύ, Μελίκη, Τρίκαλα, Καβάσιλα, Κορυφή) ώστε να μετρηθούν δυνάμεις και να ληφθούν στη συνέχεια αποφάσεις για την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν. Οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα ληφθεί πάντα σε συνεργασία με το Συντονιστικό της Κεντρικής Μακεδονίας και έχοντας ως κεντρικά σημεία το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Πυλώνες των θεμάτων – διεκδικήσεων που θα τεθούν στην Κυβέρνηση για να επιλυθούν είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό και η μείωση του κόστους παραγωγής.

Όπως γίνεται αντιληπτό η συνέχεια (σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο) θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των αγροτών.

Στους αγρότες απευθύνθηκε και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παν. Γκυρίνης, ο οποίος όπως ανέφερε στην παρέμβασή του η συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν πρέπει να αποτύχει, πως το σύνολο των αγροτών θα πρέπει να αγωνιστεί και να συμμετάσχει τις κινητοποιήσεις ενώ σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα πρέπει να θέσουν (προφανώς λόγω των δράσεων που θα επιλεγούν να γίνουν από πλευράς αγροτών)  τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις απέναντι από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες.