Κατηγορίες
υγεία

ΕΟΠΥΥ: προμήθεια υλικών χωρίς προπληρωμή ή μόνο με συμμετοχή από τους ασφαλισμένους

eopyy_colouredΜε σύμβαση που υπογράφηκε την πρώτη εβδομάδα του 2017 – μεταξύ του υπουργείου  Υγείας,  του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας  (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) – αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλώσιμων υλικών και θεραπευτικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, πλέον οι πολίτες θα προμηθεύονται προϊόντα και  υλικά, χωρίς να προπληρώνουν ή καταβάλλοντας – όπου προβλέπεται – μόνο τη συμμετοχή τους. Πρόκειται για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά, όπως για παράδειγμα αναλώσιμα για το σακχαρώδη διαβήτη, ιατρικές συσκευές υποστήριξης αναπνευστικών προβλημάτων, καθετήρες, προϊόντα κατακλίσεων καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Συγκεκριμένα, όλα τα προϊόντα θα χορηγούνται μέσω των φαρμακείων με σήμανση όπως φέρουν οι συσκευασίες φαρμάκων (ειδικό barcode για κάθε είδος).

Από τον ΕΟΠΥΥ σημειώνεται πως στη σύμβαση που υπεγράφη, υπάρχει πρόβλεψη – σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχής Υπηρεσιών (Ε.Κ.Π.Υ) που σύντομα ολοκληρώνεται – και για τους ανασφάλιστους Πολίτες (με βάση το Νόμο 4368/2016) οι οποίοι το προσεχές διάστημα θα μπορούν να προμηθεύονται τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.