Κατηγορίες
αγροτικά Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Εμπορικοί Σύλλογοι προς αγρότες: χρησιμοποιήστε το κλείσιμο δρόμων ως έσχατο μέτρο πίεσης

ΝΗΣΕΛΙ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΟΕπιστολή προς τους Αγροτικούς Συλλόγους της χώρας , που έχει συνταχθεί και υπογράφεται  από πολλούς Εμπορικούς Συλλόγους της Κεντροδυτικής Μακεδονίας δημοσιοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας (ο οποίος συνυπογράφει την επιστολή).

Στην επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων αυτοί επισημαίνουν την αναποτελεσματικότητα που θα έχουν το φορολογικό και το ασφαλιστικό στην ήδη χτυπημένη από την κρίση οικονομία και στους κλάδους της, τάσσονται στο πλευρό των αγροτών όμως …

 

λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών καλούν τους αγρότες να χρησιμοποιήσουν μόνο ως έσχατο μέσο πίεσης προς πάσα κατεύθυνση το κλείσιμο των δρόμων.

Η επιστολή αναφέρει:

 

 

Αλεξάνδρεια 31/01/2017

Αριθ. Πρωτ. 1745

ΠΡΟΣ:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

– ΕΣΕΕ

– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

– ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

– ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

– ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

– ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΜΜΕ

Ο νέος Φορολογικός και Ασφαλιστικός Νόμος που ήδη ισχύει από την αρχή του 2017 και με τον τρόπο που τον προωθούν προς εφαρμογή οι Κυβερνώντες και οι Δανειστές , είναι καταδικασμένος να μην αποδώσει τα αναμενόμενα και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα , οδηγώντας την αγορά σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα προσθέτοντας και άλλα λουκέτα και ανεργία.

Το διαφαινόμενο κλείσιμο των δρόμων από τα μπλόκα των Αγροτών, και με βάση την εμπειρία των τελευταίων δύο – τριών ετών , θα είναι καταστροφικό για την αγορά, κάτι που δυστυχώς γίνεται αντιληπτό όχι μόνο κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων αλλά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην συνέχεια.

Οι ζημιές που προκαλούνται σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους , καθώς το αντικείμενο τους εξαρτάται σημαντικά από την διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του Εθνικού Οδικού Δικτύου , είναι τεράστιες και δύσκολα πλέον θα μπορέσει η αγορά να επανέλθει στον όποιο ρυθμό της, μετά από ένα τέτοιο πλήγμα.

Ο αγώνας και οι τρόποι διεκδίκησης ενός δίκαιου φορολογικού – ασφαλιστικού είναι κοινός για όλες τις επαγγελματικές ομάδες, με απώτερο σκοπό την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων και το ίδιο ισχύει και για τον Αγροτικό κόσμο.

Έγκαιρα, το 2008, και διαχρονικά, από την έναρξη της κρίσης το 2009 έως σήμερα, η ΕΣΕΕ σε Κεντρικό επίπεδο, οι Ομοσπονδίες σε Περιφερειακό επίπεδο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι σε Τοπικό επίπεδο, είχαν επισημάνει τον κίνδυνο της κατάργησης του αφορολογήτου για τον κλάδο του Εμπορίου κατ’ αρχήν και στην συνέχεια και για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες. Αυτή ήταν και η αιτία, που για πρώτη φορά στα χρονικά η ΕΣΕΕ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία , καταθέτοντας ταυτόχρονα σειρά συγκεκριμένων προτάσεων και μέτρων, αλλά τότε ο αγώνας του κλάδου μας με αποκλειστικό σκοπό την επιβίωση του, φαινόταν να είναι μοναχικός και για πολλούς αδικαιολόγητος.

Η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση όμως δεν αντέχει άλλα «χτυπήματα», και μάλιστα προερχόμενα από συναδέλφους , γιατί μόνο ως συνάδελφο αντιλαμβανόμαστε αυτόν που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα , δηλ. τον Αγρότη, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει εκτός των καιρικών συνθηκών και το ίδιο το κράτος που αντί να τον προστατεύει, τον «πυροβολεί».

Τα προβλήματα που δημιουργεί το κλείσιμο των δρόμων είναι γνωστά και δεν θα θέλαμε με τίποτα να μετράμε πληγές όπως στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων , με εγκλωβισμένα και εκτεθειμένα στον δρόμο εμπορεύματα , καθυστερήσεις και ακυρώσεις παραγγελιών κ.λ.π , με αποτέλεσμα να φαινόμαστε αφερέγγυοι χωρίς δική μας ευθύνη, απέναντι στους καταναλωτές και στους προμηθευτές μας.

Είναι πολύ σημαντικό και εντελώς απαραίτητο , εξ’ αιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, να αποφευχθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, τόσο σε επίπεδο χώρας και κυρίως σε επίπεδο Νομού, και καλούμε τους φίλους Αγρότες και τα Συνδικαλιστικά τους όργανα να χρησιμοποιήσουν μόνο ως έσχατο μέσο πίεσης προς πάσα κατεύθυνση το κλείσιμο των δρόμων για την επίλυση των αιτημάτων τους, και σε οποιοδήποτε άλλο τρόπο κινητοποίησης επιλέξουν στον αγώνα τους θα είμαστε όπως πάντα στο πλευρό τους.

 

ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ