Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Σχόλιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την ανακοίνωση της ΝΔ για το Eurogroup της Δευτέρας

imathia_syrizaΜε ένα σημείωμα 1.291 λέξεων (!) η ΝΔ προσπαθεί να αποδομήσει τη σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας, και ειδικότερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Άδικος κόπος. Ούτε ο “συγγραφέας” του δεν πείθεται γι’ αυτό και χρειάστηκε τόσες λέξεις!

Η ΝΔ μη μπορώντας να αρθρώσει λέξη για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (αναγκαστικά) τα “καλοδέχεται” θεωρώντας τα αυτονόητα. Τόσα χρόνια, όμως, γιατί δεν έπαιρνε η ΝΔ και το ΠαΣοΚ αυτά τα αυτονόητα μέτρα αλλά έπρεπε να καταστρέψουν τους μικροομολογιούχους και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του PSI των Σαμαρά / Βενιζέλου; Παραθέτει, μάλιστα, “τεχνικές” λεπτομέρειες που διδάσκονται στους πρωτοετείς οικονομικών σχολών της χώρας.

Και επειδή “ξεχνούν” να αναφέρουν το όφελος για την οικονομία τους θυμίζουμε: τουλάχιστον 45 δισ. ευρώ -χωρίς να χάσει ούτε ένα ευρώ κανένας! Ουσιαστικά με το PSI (2012) η ΝΔ και το ΠαΣοΚ “κούρεψαν” όλους τους έλληνες εργαζόμενους, μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων, καθώς και τους μικρούς ομολογιούχους. Και έσωσαν τις εξωχώριες τράπεζες -ούτε καν τις “ελληνικές”!

H περιβόητη “Συμφωνίας Αλήθειας” επιλέγει να πολιτεύεται βασισμένη και προσηλωμένη στο ψέμα. Επιλέγει να ξεχνά πως με την προηγούμενη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η χώρα δεσμευόταν σε δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους μέχρι και 4,5%. Συγκεκριμένα, το δεύτερο μνημόνιο δέσμευε τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα το 2015 3% του ΑΕΠ, για το 2016 4,2% του ΑΕΠ, για το 2017 και το 2018 4,5% του ΑΕΠ, ενώ με την ισχύουσα συμφωνία εξοικονομούνται 20 δισ. ευρώ με ανώτατο στόχο το 3,5% του 2018.

Και επειδή τα επιχειρήματα τους δεν γίνονται πιστευτά, επιμένουν ότι θα πάρει νέα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ -πάλι έξω πέφτουν! Επαναλαμβάνουμε: “Η κυβέρνηση εξάλλου κράτησε στάση αρχής διατηρώντας τις διατυπωμένες θέσεις της στα εργασιακά, αλλά και τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια. Δεν υποχώρησε, όμως, και στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος”.

Αντί, λοιπόν, η ΝΔ να κουράζεται γράφοντας και σβήνοντας σημειώματα καλό θα είναι να απαντήσει:

            – Είναι υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων;

            – Τι υποστηρίζει για τις ομαδικές απολύσεις;

            – Αποδέχεται ότι δεν πρέπει να ληφθεί κανένα μέτρο με τη λήξη του

             προγράμματος;

Ας απαντήσει συγκριμένα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ