Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δημητριάδης Φώτης Δήμος Αλεξάνδρειας τηλεόραση

Συνέντευξη Κυτούδη με έντονες ενστάσεις για τη λειτουργία του Δήμου

kytoydistele-20161209Πολλές ενστάσεις και παράπονα για τη λειτουργία της δημοτικής ομάδας (η οποία όπως είπε έχει να συγκληθεί δέκα μήνες) αλλά και για την γενικότερη λειτουργία της ομάδας της πλειοψηφίας στο πλαίσιο της άσκησης διοίκησης – της οποίας είναι μέλος και μάλιστα εξ αυτών που έχουν θέση ευθύνης – εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής 9/12 ο Μόσχος Κυτούδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό «Εγνατία» και στον Χάρη Καφτεράνη.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέμα που είτε απασχόλησαν είτε απασχολούν την περίοδο αυτή και περιέγραψε μια κατάσταση στην οποία ενώ συμμετέχει ενεργά προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από αυτήν (δίνοντας όμως την αίσθηση στον θεατή ότι θέλει να συμμετέχει ακόμη και υπό το βάρος των προβλημάτων που περιέγραψε).

Προχώρησε σε διαχωρισμό των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας σε αυτούς «που μιλούσαν και έγιναν κακοί» και σε αυτούς που δεν μιλούσαν και κατάφεραν να γίνουν «οι αρεστοί του δημάρχου». Τοποθετώντας τον εαυτό του μεταξύ αυτών που μιλούσαν, ο Μόσχος Κυτούδης αναφέρθηκε και στην αποχώρηση Αλεξόπουλου χωρίς να απαντήσει σαφώς στο ερώτημα αν ο πρώην αντιδήμαρχος αποχώρησε οικειοθελώς ή εκδιώχθηκε: «είχε όρεξη και μεράκι να αλλάξουνε πολλά πράγματα αλλά δυστυχώς δεν το χειρίστηκε καλά και ο δήμαρχος και έφυγε», ανέφερε.

Σχολιάζοντας το γεγονός της μη πρόσληψης έως τώρα Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Αλεξάνδρειας ανέφερε πως για Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να προσληφθεί κάποιο άτομο καταρτισμένο και γνώστης της Τ.Α., το οποίο θα πρέπει να αφεθεί να λειτουργήσει χωρίς παρεμβάσεις ακόμη και από μέρους του ιδίου του δημάρχου (δίχως όμως να εξηγήσει πως θα γίνει αυτό, αφού είναι γνωστό πως οι Γενικοί Γραμματείς, σε όσους Δήμους υπάρχουν, οργανικά και από άποψη λειτουργίας είναι το Νο2 και στην ουσία αποτελούν το alter ego κάθε δημάρχου – οπότε είναι αφύσικο «να μην ξέρει η αριστερά τι πράττει η δεξιά»).

Επεσήμανε πως κακώς ο δήμαρχος κράτησε την ευθύνη του διοικητικού κομματιού, πως η Διοίκηση έχει δημιουργήσει αρεστούς και μη αρεστούς υπαλλήλους, μίλησε για παρεμβάσεις της Ειδικής Συμβούλου στη γενικότερη λειτουργία του Δήμου και ότι θέλει να λειτουργήσει ως Γραμματέας του Δήμου.

Ερωτηθείς για το θέμα έκδοσης δημοτικού εντύπου (εφημερίδας) είπε ότι η απόφαση αποτελεί «λάθος χειρισμό» και πως έπρεπε να συγκληθεί πρώτα δημοτική ομάδα για να συναποφασιστεί ή μη η έκδοση και πως δεν είναι του παρόντος να ανακινηθεί το συγκεκριμένο θέμα και να κλείσει με μια έκδοση.

Αναφορικά με τα δικά του καθήκοντα είπε ότι η επιτροπή της οποίας προΐσταται πάει καλά, συνεχάρη του υπόλοιπους δυο συμβούλους της συμπολίτευσης που είναι μέλη της καθώς και τη σχολική επιτροπή και τους διευθυντές των σχολείων, έκανε αναφορά σε «κάποια χρέη» που βρήκε με την ανάληψη των καθηκόντων της η υφιστάμενη σχολική επιτροπή και είπε πως η Επιτροπή έλυσε πολλά προβλήματα.

Μεταξύ των ερωτήσεων που του τέθηκαν ήταν μια για τη στάση της αντιπολίτευσης. Ο Μ. Κυτούδης ανέφερε πως δεν ασκεί τα καθήκοντά της όπως πρέπει, πως ο αρχηγός της Φ. Δημητριάδης «ίσως να είναι κουρασμένος» ενώ επεσήμανε ότι κάποιοι έχουν το μυαλό τους στο 2019, χωρίς να αναφέρει όμως ονομαστικά κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο που να το ξεχωρίζει μεταξύ των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Εξακολούθησε να αναφέρεται σε θέμα μη ύπαρξης αντιδημάρχου αρμόδιου για τη Δημοτική Ενότητα Πλατέος (για μια ακόμη φορά έδειξε πως προσωπικά ενοχλείται σφόδρα από συγκεκριμένα πράγματα), μίλησε για υπερσυγκεντρωτισμό από μέρους του δημάρχου αλλά ταυτόχρονα αναίρεσε τα λεγόμενά του μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο για συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους όταν είπε για «μαγαζάκια» που έχουν στηθεί. Επεσήμανε δε πως πολλοί συνάδελφοί του σκέφτονται τα ίδια με αυτόν αλλά δεν τα λένε δημοσίως.

Επίσης μίλησε για κατάσταση που δεν είναι καλή στο πλαίσιο της λειτουργίας της διοίκησης και πως υπάρχουν συνάδελφοί του που είναι κοντά στο δήμαρχο και τον οδηγούν σε λάθος δρόμο.