Κατηγορίες
εκλογές

Λεμεσός, περίπου όπως Αλεξάνδρεια…

dimoulisΣκηνικό… Αλεξάνδρειας άλλων δεκαετιών θύμισαν οι χθεσινές δημοτικές εκλογές στη Λεμεσό, αφού για τους διεκδικητές της δημαρχίας “η νύχτα ήταν μεγάλη” και το αποτέλεσμα πήγαινε τμήμα-τμήμα.

Και αυτό γιατί η διαφορά στις ψήφους μεταξύ του νικητή Νίκου Νικολαΐδη και του απερχόμενου Ανδρέα Χρίστου (που διεκδικούσε για 3η φορά τη δημαρχία της Κυπριακής πόλης) στο τέλος ήταν μόλις 10 ψήφοι: 13.920 ο ένας, 13.910 ψήφους ο άλλος.

Εντάξει, σίγουρα θα αρχίσουν οι ενστάσεις, τα εκλογοδικεία κλπ, πάντως η μικρή διαφορά θύμιζε λίγο δημοτικές εκλογές στον «παλιό» Δήμο Αλεξάνδρειας σε δυο περιπτώσεις.

Στις δημοτικές του 1994 στην Αλεξάνδρεια, στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Φ. Πουρλιοτόπουλος είχε πάρει 3.057 ψηφοδέλτια έναντι 3.011 ψηφοδελτίων του Γιάννη Δημούλη. Στο 2ο γύρο είχε γίνει ανατροπή και νικητής είχε αναδειχθεί ο Γ. Δημούλης, με διαφορά μόλις 4 ψηφοδελτίων! Ο νικητής είχε λάβει 3.652 ψήφους έναντι 3.648 ψήφων.

gioniglou-xaralΠερίπου παρόμοια ήταν η κατάσταση το 2002, όταν ο μετέπειτα δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου είχε καταφέρει να πάει στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2002 με διαφορά μόλις 48 ψήφων έναντι του ανθυποψηφίου του Κ. Στεφανάκη.

(η αποχή στις δημοτικές εκλογές της Κύπρου πάντως ήταν υψηλότατη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις το 62,3% των εχόντων το δικαίωμα πήγε να ψηφίσει…)

η φωτογραφία του Γ. Δημούλη στην αρχή της ανάρτησης είναι από τα Τοπικά Χρονικά του Χ. Μόχλα