Κατηγορίες
χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας υποδέχεται τα Χριστούγεννα

arxmouspellas-xrist2016Με τρεις εκδηλώσεις, σε Πέλλα και Έδεσσα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας υποδέχεται τα Χριστούγεννα.

Συγκριμένα, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας τον στολισμό χριστουγεννιάτικου δένδρου από τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Πέλλας, με στολίδια που φιλοτέχνησαν τα ίδια τα παιδιά.  Η εκδήλωση συνοδεύεται με μουσική και τραγούδια από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Το δένδρο είναι, όπως κάθε χρόνο, ευγενική χορηγία του Δασαρχείου Αριδαίας.

Μια ημέρα μετά, την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα, θα στολίσει και φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην αυλή της Παλιάς Μητρόπολης Έδεσσας.

Τον στολισμό θα κάνουν τα παιδιά του 8ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας με στολίδια που φιλοτέχνησαν τα ίδια, με την καθοδήγηση του εικαστικού Παντελή Ταμουτσέλη. Η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας θα συνοδεύει τον στολισμό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Αμέσως μετά, η εκδήλωση θα συνεχιστεί στο ξενοδοχείο «Βαρόσι 4 Εποχές», όπου τα παιδιά θα παρακολουθήσουν το δρώμενο «…μέσα σ’ ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι», όπου το ίδιο το παραμύθι «ζωντανεύει» και εμπλουτίζεται από ήχους της φύσης που θα αναπαράγουν τα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν διαδραστικά και ψυχοκινητικά.

Την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, πάλι στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας θα δοθεί παράσταση κουκλοθέατρου για παιδιά από την ομάδα JINX. Τίτλος της παράστασης «Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια στο μουσείο».

(Η εκδήλωση στην Έδεσσα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Ελισάβετ Φράγκου, την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών Μαρία Αβραάμ, Σοφία Θεοδωρίδου και Θοδωρή Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι και ο συντονιστής του δρώμενου, καθώς και την Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας και τον αρχιμουσικό Λάκη Σαμαρά.)

Και στις 3 εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη