Κατηγορίες
στήλες

Ηλέκτρα: σήμερα αποκλειστικά για τις φίλες μου…

electra1 copyΜεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μη λες λέει η παροιμία και είναι απολύτως αληθινή. Το ίδιο συνέβη και σε μένα, που ενώ υποσχέθηκα ότι θα είμαι κοντά σας πιο σύντομα από την προηγούμενη φορά δεν τα κατάφερα. Επαγγελματικές υποχρεώσεις βλέπετε. Και μην ξεχνάτε ότι διανύουμε μνημόνιο και άρα η δουλειά προέχει για όσους από μας έχουν την τύχη να δουλεύουν ακόμη.

Σήμερα λέω να ασχοληθώ με κάτι που μας αφορά όλες κορίτσια αλλά και όσους από εσάς αγόρια που θα έχετε την περιέργεια να μάθετε πως αντιλαμβάνεται μια γυναίκα τις λέξεις «ψώνια» και «αγορές». Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για αγορές εν όψει Χριστουγέννων, μια που βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις γιορτές.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα λοιπόν και ποια γυναίκα δε θα θελε να έχει μια ανανεωμένη γκαρνταρόμπα; Μη βιάζεστε οι άντρες της παρέας να με κατακρίνετε. Γιατί ξέρω τι θα πείτε όταν με διαβάζετε. Ότι ονειροβατώ, ότι ξεχνώ τη δύσκολη οικονομικά εποχή που περνάμε και ότι ξεσηκώνω τις γυναίκες. Σας πληροφορώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και σας προκαλώ να προσπαθήσετε να μπείτε στην ψυχολογία μιας γυναίκας όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση. Άλλωστε εσείς πρώτοι θαυμάζετε μια γυναίκα με ωραίο ντύσιμο και αντίστοιχα χλευάζετε όταν βλέπετε μπροστά σας κάποια από εμάς τελείως ατημέλητη. Όλα για εσάς γίνονται στο φινάλε να το ξέρετε.

ilektra20161206-3Πάμε όμως στα δικά μας κορίτσια. Πλησιάζουν γιορτές όπως είπα και είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε για ψώνια. Και μην τρομάζετε, τα περισσότερα μαγαζιά έχουν μειωμένες τιμές και ας μη διανύουμε περίοδο εκπτώσεων. Μπορούμε λοιπόν να ανανεωθούμε χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία. Αρχή μου την οποία τηρώ απαρέγκλιτα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης είναι να γίνονται στοχευμένες αγορές. Τι εννοώ; Να αγοράσουμε κάτι που θα μπορέσουμε να το συνδυάσουμε με πολλά κομμάτια ώστε να καταφέρουμε διαφορετικές εμφανίσεις.

Απαραίτητο για φέτος το χειμώνα ένα παντελόνι κολάν σε μαύρο με λεπτομέρειες δερματίνης. Εδώ θα πρότεινα να διαθέσουμε χρήματα και να αγοράσουμε ένα καλής ποιότητας για να έχει καλή εφαρμογή στο σώμα μας και για να μας μείνει και για του χρόνου, μια που τα κολάν έχουν εισβάλλει στη ζωή μας εδώ και χρόνια και από ότι φαίνεται ήρθαν για να μείνουν. Άσε που μπορούν να φορεθούν από όλες μας με μακριά μπλούζα από αυτές που κυκλοφορούν ευρέως και μπορούν να κρύψουν τυχόν επιπλέον κιλά. Ελληνίδες είμαστε άλλωστε, και κοιλίτσα έχουμε και ψωμάκια.

Πάνω από το κολάν μπορούμε να παίξουμε με διαφορετικά μακριά μπλουζάκια για να πετύχουμε μια πρωινή, απογευματινή ή και βραδινή εμφάνιση. Μπλουζάκια κυκλοφορούν πολλά σε διάφορα μήκη, χρώματα και υφάσματα και σε πολλά χρώματα και σε προσιτές τιμές που ξεκινούν από τα δέκα ευρώ .

«Must» του φετινού χειμώνα το μπορντώ, αυτό το μπλε-μωβ και το navy blue. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το μήκος της μπλούζας. Όσες από μας είναι μικροσκοπικές θα πρέπει να προτιμήσουμε τις πιο κοντές μπλούζες και ας αφήσουμε τις μακριές για τις πιο ψηλές. Το όλο «look» θα συμπληρωθεί  υπέροχα με ένα μακρύ κολιέ με χάντρες από αυτά που κυκλοφορούν πλέον πολύ – μπορείτε να τα βρείτε τόσο σε καταστήματα όσο και από κοπέλες που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την πώληση κοσμημάτων. Το κολιέ επίσης μπορεί να δώσει και το ανάλογο πρωινό ή βραδινό ύφος  στην όλη εμφάνιση μας.

ilektra20161206-horzΤο όλο σύνολο δένει αρμονικά με ένα ζευγάρι μποτάκια σε μαύρο  και ένα σακίδιο (κυκλοφορούν πολλά στο διαδίκτυο σε καλές τιμές) σε ταμπά ή μπλε έτσι για να σπάει η μονοτονία του μαύρου. Άλλωστε εδώ και χρόνια  έχει καταρριφθεί ο μύθος του ίδιου χρώματος σε παπούτσια και τσάντα.

Και επειδή στην περιοχή που ζούμε οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές θα χρειαστούμε ένα ζεστό πανωφόρι που να φοριέται όλες τις ώρες. Αν θέλουμε ένα σε πιο casual στυλ (οι νεότερες) θα επιλέξουμε ένα παρκα σε χρώμα χακί με γούνα σε χρώμα της επιλογής μας. Σας προειδοποιώ όμως ότι αυτά με την πολλή γούνα είναι πολύ βαριά. Αν το αντέχετε το βάρος όμως δεν υπάρχει πρόβλημα. Όσες τώρα θέλετε ένα πανωφόρι για όλες τις ώρες (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) προτείνω ένα μακρύ φουσκωτό μπουφάν καλής ποιότητας με χρυσές λεπτομέρειες σε χρώμα navy blue. Mη φοβάστε, τολμήστε το. Το μπλε είναι πλέον το νέο μαύρο και για χειμώνα και για καλοκαίρι να το ξέρετε. Εγώ προσωπικά το λατρεύω φορεμένο και από άντρες και από γυναίκες σας το χω ξαναπεί.

ilektra20161206-4Όσο αφορά το ντύσιμο για το ρεβεγιόν προσωπική μου άποψη είναι να μην αγοράσουμε κάτι ακριβό και επίσημο γιατί τα ρούχα αυτά απλά θα γεμίσουν στην ντουλάπα – αφού δεν μπορούν να φορεθούν εύκολα και σε πολλές περιστάσεις. Σκοπός άλλωστε δεν είναι να έχουμε μια ντουλάπα που να έχει ρούχα που δεν τα φοράμε σχεδόν ποτέ. Σκοπός είναι να έχουμε πέντε ρούχα τα οποία θα τα φοράμε συνεχώς. Άρα, για ρεβεγιόν – όπου κι αν αποφασίσετε να περάσετε τις βραδιές των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς – θεωρώ πως είναι υπεραρκετό ένα απλό μαύρο κοκτέιλ φόρεμα συνδυασμένο με ένα ωραίο τσοκερ, μικρά φό διαμαντένια σκουλαρίκια καθώς και ένα ζευγάρι γόβες συνδυασμένες με μια εντυπωσιακή τσάντα-φάκελο. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπες.

Πάρτε λοιπόν τις φίλες σας και ξεχυθείτε στην αγορά κορίτσια. Χαζέψτε τις βιτρίνες, γυρίστε στην αγορά και κάντε έξυπνες αγορές. Εννοείται ότι ψώνια με φίλες χωρίς την απαραίτητη στάση για ένα φρεντάκι και κους κους δεν έχουν ουσία. Ακόμη κι αν δεν ψωνίσετε κάτι, δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία και το ξέρετε πολύ καλά όλες σας.

Κάπου εδώ όμως θα κλείσω γιατί με όλα αυτά μου άνοιξε η όρεξη για μια βόλτα στην αγορά σα γυναίκα που είμαι. Αρχικά για τον φρέντο με τα κορίτσια.

Θα τα πούμε και μάλιστα σύντομα με ενσταντανέ από την επικαιρότητα. Στις έδρες των τριών δήμων της Ημαθίας αλλά και σε πολλά ακόμη σημεία στην Ημαθία ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και θα υπάρχει άφθονο υλικό για σχολιασμό. Ως τότε επικεντρωθείτε στις όμορφες στιγμές της ζωής και το σύμπαν θα συνεχίσει να σας τις δίνει απλόχερα.

Πολλά φιλιά

electra-redrose